Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

onbekend bestands type / vervolgens niet te openen

Anjo
5 antwoorden
 • PUCA?

  Wanneer ik mijn moeder per e-mail een jpg bestand stuur dan kan ik zij deze op haar pc (Win98) niet vanuit Outlook Expres direct openen. Wel wordt hij weergegeven in het voorbeeldvenster van OE.

  Sla ik het jpg bestand bij haar op de hard disk op dan blijkt in Explorer dat het bestanstype wordt weergegeven als 01.puca Bij dubbelklikken in Explorer ook weer een mededeling met de strekking: Hiervoor is geen programma beschikbaar om het bestand te opnenen.

  Stuur ik hetzelfde bestand terug naar mijn pc dan is het wel een gewoon jpg bestand. Wat kan er mis zijn op haar pc en hoe is dat op te lossen?

  Kies ik voor bestandseigenschappen in (Win98) Explorer dan krijg ik voor het jpg bestand de volgende gegevens waarbij het verassend is te constateren dat de DOS naam gewoon JPG bevat:

  type: puca
  locatie: c:\mijn afbeeldingen
  grootte: 146kB
  ________________________
  MS-Dos naam: 01.JPG
  gemaakt: 6 december 2004
  gewijzigd: 12 december 2004

  BVD
 • Slaat OE alle JPEg s op als puca, zo ja dan moet je de file extensie veranderen bij eigenschappen. zo nee, scan eens op beide PC s op malware
 • Anjo,

  Alle JPG bestanden worden opgeslagen met als type aanduiding in Explorer puca. Ook bestanden die dus niet via e-mail zijn gekomen heb ik gezien.

  Ik verder Ad Aware / Panda Antivius en Stinger scan gedaan en allles is clean. Of heb ik voor malware wat anders nodig?

  Wat bedoel je met in eigenschappen de file extensie vervanderen? bij eigenschappen staat als bestandsextensie toch JPG?

  Groet
 • Heb net ff gegoogeld, maar kan puca als extensie niet vinden.
  Wat gebeurd er als je dat 01.puca met de remuisknop selecteerd en vervolgens puca omzet in .jpg?
  Kun je dan wel de Jpeg zien in OE?
 • opgelost!

  heb bij "bestand openen met" gezocht naar iets dat naar puca verwees. En ja die was er . Deze verwijzing verwijderd en zie daar …in Explorer werd het bestands type direct gewijzigd in JPG

  Pfff.. .. :P

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.