Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Na herinstallatie: xp traag!!

Anoniem
CB
6 antwoorden
  • Korte opsomming van wat vooraf ging:

    -compu (amd xp2700, 512 mb, fx5200 128mb, 40gb 7200rpm) erg traag en ging steeds vaker vastlopen.
    -HD volledig geformatteerd
    -winXP home geïnstalleerd
    -SP2 geïnstalleerd
    -MS Office, Internetverbinding, Panda Tit. 2005, AVG free, Ad-aware, Spybot en winrar geïnstalleerd, verder nog niets
    -vervolgens last van iexpl0res.exe gehad, maar da's opgelost (http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=135322).

    De computer start op dit moment zo traag op!! Voor de problemen begonnen +/- 30 sec. en nu +/- 2 min. Het blauwe scherm "windows wordt opgestart" en "Welkom" blijven beide ruim een halve minuut in beeld. Voorheen zag ik ze vrijwel niet eens.
    Eenmaal opgestart, zijn er niet echt problemen meer.

    -Heb bootvis uitgeprobeerd, maar daar wordt het erger door.
    -Zoveel mogelijk onnodige services heb ik al uitgezet
    -antivirus en spyware vinden niets
    -boot.ini staat niets vreemds in (hooguit "NoExecute=optin", maar die komt volgens mij door SP2)

    Wat te doen volgens jullie? Of zou het opeens een hardwareprobleem zijn?

    CB
  • Je hebt wel twee virusscanners door elkaar draaien.
    Ik doe altijd iedereen zegd dat 't niet meer hoeft :format c :/u
    en dat werkt bij mij altijd dan is ie helemaal!! schoon
    ik ben ook geen "deskundige" maar mischien ben je hier mee geholpen
    gr HDL
  • Inderdaad, zo had ik c:\ volledig geformatteerd voor de herinstallatie van alles.

    2 virusscanners is hier geen probleem. Werkten voor de problemen kwamen, prima samen.

    CB
  • Ik had dit probleem laatst ook. Heb je misschien een USB device in je PC geplugged zitten?
    Bij mij was het probleem dat ik een USB memory stick in de PC had laten zitten. Toen ik deze had verwijderd startte hij snel door. Een dergelijk probleem had ik ook op een andere PC met een (USB) webcam erin. Na het verwijderen van de webcam was er geen vertraging met opstarten.

    Ik zou zeggen ; Start eens op zonder USB apparaten !
  • Ik hab al wel van vershcillende kanten gehoord dat als je SP 2 op je pc zet dat hij iets trager word. Het lijkt mij dan of je gaat voor veiligheid en een wat trager systeem, of snelheid en een niet zo veilig systeem.

    Matthijs
  • Bedankt alvast voor de tips. Het vreemde is dat de computer met SP2 en met USB-modem/USB-printer prima gewerkt heeft. Het kan dus wel. Maar nu op de een of andere manier niet.

    CB

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.