Vraag & Antwoord

OS Windows

Clean install windows met RAID?

Anoniem
sdk
6 antwoorden
 • Ik heb nu de volgend situatie:

  2x 80 GB in Raid 0 dmv losse Raid controller–> virtueel: c,d,e
  1x 160 GB–> virtueel: j,k

  Ik wil mijn windows opnieuw installen en dan dus een clean install doen. Denk alleen dat het niet zo makkelijk is als op een normale pc aangezien ik een diskette heb met daarop de tekst: F5 tijdens instal xp, raid drivers
  Mijn vraag:
  Kan ik gewoon een windowns 98 floppy in me pc doen, dan vanaf daar mijn C formatteren en dan vervolgens de win xp cd erin doen en dan windows XP installeren zonder dat mijn gegevens op D en E verloren gaan???
 • Nee, je moet gewoon booten vanaf WinXP CDROM om de installatie te starten. Zodra onderin beeld verschijnt: [b:ed31f089ec]Druk op F6[/b:ed31f089ec]…., dan druk jij (een paar keer) op F5. Setup gaat dan even door, maar komt vanzelf met een scherm met instructies voor het laden van de RAID drivers.
  Installatie kan alleen met verlies van gegevens, dus daar zul je een backup van moeten maken.
 • [quote:5b510c3584="Binary"]Nee, je moet gewoon booten vanaf WinXP CDROM om de installatie te starten. Zodra onderin beeld verschijnt: [b:5b510c3584]Druk op F6[/b:5b510c3584]…., dan druk jij (een paar keer) op F5. Setup gaat dan even door, maar komt vanzelf met een scherm met instructies voor het laden van de RAID drivers.
  Installatie kan alleen met verlies van gegevens, dus daar zul je een backup van moeten maken.[/quote:5b510c3584]
  Gebeurd dit voor je moet kiezen op welke schijf xp moet??? want anders gaat het niet werken denk ik :-? (als ie tijdens instal c weghaalt en daar staan dus de raid drivers op dan kan ie daarna niks met de hardeschijven)

  btw er staat f6 op de diskette zie ik :P
 • Gebeurt inderdaad helemaal aan het begin van de setup, dus voordat je de partities te zien krijgt. Je moet even goed opletten want het is zo voorbij, en dan meldt setup wel dat hij de schijf (partitie) niet kan benaderen.

  PS: Er staan [i:43dd2a50fa]geen [/i:43dd2a50fa]RAID drivers op C:, die moet je beslist zelf op diskette hebben om het te kunnen laten werken. Je moet immers nieuwe partities aanmaken.
 • Ben er nog steeds niet aan toegekomen :-? nog ff een vraagje als ik cdrom van xp erin doe en reboot en ik instal windows xp dan gewoon weer op c is er dan een manier om te zeggen dat c geformat moet worden (heb HOME dus geloof niet dat ik kan kiezen voor fat partitie als ik C partitie zou verwijderen en dan weer zou toevoegen)
 • Ja, tijdens de installatie (direct na keuze van de installatiepartitie) zal setup vragen of je wilt formatteren. De keuze voor FAT is alleen beschikbaar als de partitie kleiner is dan 32 GB. Wil je beslist FAT gebruiken bij een grotere partite, dan kun je met Fdisk een FAT-partitie aanmaken. Maar die kun je dan binnen Windows [i:9ddfc5b8c5]niet[/i:9ddfc5b8c5] formatteren zonder er direct weer NTFS van te maken.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.