Vraag & Antwoord

OS Windows

Spyware-bestand niet weg te krijgen

11 antwoorden
 • Pestpatrol vond als enige antispywaretool een spywarebestand van Newdot.Net. Zit in C:\Program Files, maar Pestpatrol kan het niet deleten, heb dan maar de manuele manier geprobeerd maar ook dit lukt niet. Ook na opstarten in veilige modus kreeg ik de melding dat het bestand in gebruik was of beveiligd. Hoe krijg ik dit bestand wel weg? Dank.
 • Die staat toch ook gewoon in - configuratie scherm - software? Plaats anders is een hijackthis logje in beveiliging en privacy. Daar kunnen ze je zeker weten verder helpen
 • [quote:3c5e1c86cb="Martijn Hogendorf"]Die staat toch ook gewoon in - configuratie scherm - software? Plaats anders is een hijackthis logje in beveiliging en privacy. Daar kunnen ze je zeker weten verder helpen[/quote:3c5e1c86cb] Helaas was het maar zo makkelijk. In de softwarelijst is er niets terug te vinden over dit. Ik probeer dan maar via HiJackThis. Tnx.
 • Check je register, en alles van NewDotNet verwijderen. Zorg je wel eerst voor een backup?
 • Als je win95/98 gebruikt kun je proberen het bestand in DOS-mode te verwijderen
 • Heb een wat omslachtige methode maar wekt naar mijn idee nog het beste Maak een image file van je C schijf als hij naar jouw idee helemaal lekker loopt. Als je nu wat veranderd, backup je weer die image file inwezen het zelfde als systeemherstel maar hier heb ik slechte ervaring mee dat geen wat weg moest gaat niet weg. daar komt bij kun je systeem herstel uitschakelen scheelt weer ruimte daar en tegen krijg je de image file terug (wel op een andere partitie zetten) :o En met Powerquest Image zo gebeurd :roll:
 • Misschien is 'veilig' opstarten of opstarten vanaf CD en dan handmatig de programmamap verwijderen handig om eerst even te proberen. Zo heb ik toch aardig wat rommel weggekregen.
 • Heb een tijdlang last gehad van die portal opstart pagina in IE niet weg te krijgen. zelfs als je alles uit het register haalt. Ben toen begonnnen met de Imagefiles. En dit werkt echt goed
 • [quote:c513ba7d47="Offley"]Heb een tijdlang last gehad van die portal opstart pagina in IE niet weg te krijgen. zelfs als je alles uit het register haalt. Ben toen begonnnen met de Imagefiles. En dit werkt echt goed[/quote:c513ba7d47] Ik mag wel zeggen dat ik dat inderdaad erg omslachtig vind. Je hebt nooit een helemaal up to date image file, of je moet heel erg regelmatig een image file maken. Denk eens aan de informatie in je mailbox, adressenboek, geinstalleerde programma's enz.... Veel programma's moet je weer opnieuw installeren. Dit kost m.i. erg veel tijd.
 • Nee als je iets geinstalleerd hebt maak je weer een backupfile van de bestaande image file. Heb bijv Office op en andere partitie staan maar de reg bestanden staan uiteraard op C Dus je hoeft niets opnieuw te installeren zolang je de programma's niet verplaatst.
 • [b:44b796d8a5]Denk eens aan de informatie in je mailbox, adressenboek[/b:44b796d8a5] Ik zou om te beginnen de mailbox zowiezo verplaatsen naar een andere partitie heb je hier nooit meer last van kwijtgeraakte mails en adressen Heb zelf inderdaad dit probleem ge had tot dat ik de Mailmappen op D heb geinstalleerd Gaat vrij eenvoudig met Outlook Express of Outlook

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.