Vraag & Antwoord

OS Windows

verdacht veel svchost.exe

4 antwoorden
  • Ik heb een vraagje, Als ik met ctrl/alt/del mijn lijst met processen bekijk zie ik verdacht vaak het bestand svchost.exe staan, zeven keer om precies te zijn. 4 keer onder gebr.naam SYSTEM 2 keer onder Netwerkservice en 1 keer onder Lokale Service Is dit normaal of moet ik eens goed dingen gaan chekken BVD.
  • Nee, is geen probleem. Ik heb hem op dit moment 6x. Het is gewoon een proces dat voor veel dingen nodig is. Als je meer wilt weten kan je het beste ff bij google zoeken.
  • 'SVCHOST is een van de belangrijkere processen van Windows; het is erg actief in de huishouding en heeft een heleboel verantwoordelijkheden. Zoveel zelfs dat er bar weinig van Windows overblijft als je SVCHOST eruit sloopt. En wat er dan overblijft draait nog voor geen meter. Daarnaast kunnen verschillende services onder SVCHOST draaien. Bijvoorbeeld de Event-Manager service staat niet op zichzelf, maar draait onder SVCHOST. Dat het onder verschillende gebruikers draait is logisch, voor verschillende taken heb je nu eenmaal verschillende rechten nodig. En voor bepaalde netwerktaken wil je gewoonweg niet dat een proces met volledige rechten draait' (dank aan Rido 78) Anders gezegd: Waar die SVCHOST.EXE eigenlijk voor dient is eigenlijk gewoon alle services die op uw systeem moeten draaien hosten. Dwz: protocols en dergelijke die Windows nodig heeft om (onder andere) internetconnecties te maken.
  • [quote:579c703fea="mafketel2478"]Ik heb een vraagje, Als ik met ctrl/alt/del mijn lijst met processen bekijk zie ik verdacht vaak het bestand svchost.exe staan, zeven keer om precies te zijn. 4 keer onder gebr.naam SYSTEM 2 keer onder Netwerkservice en 1 keer onder Lokale Service Is dit normaal of moet ik eens goed dingen gaan chekken BVD.[/quote:579c703fea] Let wel goed op de naam,want svchosts is spyware. http://www.liutilities.com/products/wintaskspro/processlibrary/

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.