Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

outlook express

qaz
8 antwoorden
 • hallo,ik heb een nieuwe archiefmap gemaakt voor mijn email maar als ik deze map open kan ik mijn berichten niet meer lezen.hoe kan ik dit (weer) veranderen.
  bedankt.
 • Misschien kan je wat meer info geven…
  krijg je bijvoorbeeld een foutmelding?
 • nee,ik krijg alleen een aantal keuzes waarmee ik het kan openen maar ik heb geen idee welke ik moet hebben
 • ok ik begrijp dus dat je het archief niet binnen outlook express probeert te openen…

  Deze moet namelijk als persoonlijke map aan worden gemaakt binnen outlook
 • ik heb in mijn documenten een backup gemaakt van mijn email mappen.
  toen ik later outlook express opende waren daar mijn mappen verdwenen.
  deze bleken toen wel in de nieuw gemaakte backupmap(in mijn documenten)te staan maar ik kan ze hier niet openen.daarom wil ik ze graag weer terugplaatsen in de oorspronkelijke map waar outlook standaard al mijn emails opslaat(zoals : postvak in/uit,verwijderde items,verzonden berichten+e.v.t zelf gemaakte mappen.
 • Het is uit je verhaal nog steeds niet helemaal duidelijk wat je precies hebt gedaan of juist hebt nagelaten. Meestal is de archieflocatie voor de OE-berichten:
  Windows\Application Data\Identities\Lang hexadecimaal getal\Microsoft\Outlook Express (bij XP iets anders). Het gaat om de dbx-bestanden die daar staan, dat zijn de bestanden waarin alle e-mail berichten staan opgeslagen:
  Folders.dbx
  Postvak IN.dbx
  Postvak UIT.dbx
  enz.

  Je schrijft dat je een backup hebt gemaakt. Is dat een backup van die dbx-bestanden? Zo ja, is dat een kopie ervan, of heb je ze naar de nieuwe locatie verplaatst. In het laatste geval is het logisch dat Outlook Express de daarin bestaande berichten niet meer ziet, omdat OE verwijst naar de oude locatie. OE maakt dan automatisch nieuwe lege standaardmappen aan op de oude locatie.

  Dit is hoegenaamd geen moeilijk onderwerp, maar er heersen zo hier en daar wat kleine misverstanden over, die er toe leiden dat het toch fout gaat. Daarom is het denk ik beter om toch even iets duidelijker aan te geven wat je hebt gedaan voor ik nu een heel betoog afsteek, en dan blijkt dat je dat helemaal niet bedoelt.

  Jan de Boer
 • ik zal proberen zo duidelijk mogelijk te zijn :
  ik ben in outlook express naar : extra-opties-onderhoud gegaan en heb daar bij Archief de locatie van het berichten archief gewijzigd.
  ik heb in mijn documenten een nieuwe map aangemaakt en deze heb ik Backup-email genoemd.toen ben ik weer naar outlook express gegaan en zag dat er verschillende folders waren verdwenen.
  ik ben toen naar mijn nieuw gemaakte map "email-backup" gegaan en daar stonden de volgende folders in :
  concepten outlook express
  offline ,, ,,
  postvak in ,, ,,
  verwijderde items ,, ,,
  wachtwoorden ,, ,,
  folders ,, ,,
  pop3uidl ,, ,,
  postvak ,, ,,
  verzonden items ,, ,,
  als ik nu een van deze folders aanklik wordt er gevraagd met welk programma ik deze folders wil openen. wat ik nu graag wil is al deze folders weer terugplaatsen in de oorspronkelijke archiefmap waar zij normaal in horen
 • Duidelijk! En ook precies het misverstand wat ik vreesde. Die dbx-bestanden kun je nl. niet echt afzonderlijk lezen, maar dat hoeft ook niet. Ze zijn alleen benaderbaar met Outlook Express (of met een afzonderlijk aan te schaffen niet echt nodige OE reader).
  Eventueel, als je nieuwsgierig bent, kun je ze lezen met b.v. Wordpad. Dan zie je tussen een heleboel onleesbare code alle berichtteksten wel staan, maar in feite kun je er op die manier niets mee.
  Je kunt twee dingen doen:

  Methode 1:
  De afzonderlijke dbx-bestanden één voor één kopiëren naar de nieuwe archieflocatie. Er komt dan een melding dat het bestand al bestaat, en de vraag of dit overschreven mag worden. Bevestigend antwoorden, en klaar is kees. Alleen worden dan wel de reeds aanwezige berichten overschreven. Die moet je dan eerst binnen OE even tijdelijk in één van de andere mappen parkeren.

  Methode 2 (de beste methode):
  Met de in Outlook Express aanwezige functie Bestand/Importeren. Je komt dan in een dialoog terecht waarin je precies kan aangeven wat je opnieuw binnen haalt en wat niet. Voorwaarde voor deze methode is dat de backupbestanden ook folders.dbx bevat. Daar staat nl. op de één of andere manier de samenhang in die de functie importeren nodig heeft. Als die folders.dbx ontbreekt, dan werkt alleen methode 1.

  Let op!
  Eventuele zelfbenoemde In-mappen, b.v. Postvak In Pietje, moet je voor alles eerst in Outlook Express even opnieuw aanmaken en vervolgens even aanklikken, zodat ze worden geactiveerd in het register.

  Jan de Boer

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.