Vraag & Antwoord

OS Windows

2x Windows XP installeren?!

Anoniem
None
18 antwoorden
 • [quote:7515182451="MAXimum"]en oh ja: je moet hem dan wel eerst defragmenteren alvorens je PM inschakelt :)[/quote:7515182451]
  Van wie moet dan? Ik doe dat nooit, zonder problemen :-?
 • Als je plek wilt besparen kun je applicaties twee maal, een maal onder beide Windowzen, installeren in telkens dezelfde \Program Files\. Dus altijd op C:\ ofzo.

  groetjes Edmond
 • Welke werkwijze moet ik hanteren om 2x Windows XP op mijn machine te installeren.
  Ik heb nu 1x XP draaien op de c-schijf (NTFS) en wil ernaast nog een 2e XP installeren.

  Wie kan mij een eenvoudige manier vertellen?
 • Maak een tweede partitie aan, formatteer die als NTFS en installeer WinXP daarop.
 • Kan het niet zonder 2e partitie? Gewoon allebei op de c-schijf?
 • [quote:0b40cb8149="Gerard Timmers"]Kan het niet zonder 2e partitie? Gewoon allebei op de c-schijf?[/quote:0b40cb8149]
  Daar heb ik geen ervaring mee, maar het lijkt me niet verstandig.
 • Mij ook niet. Als je toch 2x XP wil installeren doe dat dan ff op een 2e partitie :p
 • [quote:487560cea0="Gerard Timmers"]Kan het niet zonder 2e partitie? Gewoon allebei op de c-schijf?[/quote:487560cea0]hierdood zullen alle windowsbestanden door elkaar heen gaan lopen, en dat is iets wat je niet wilt.. je kan het proberen, maar om je die ellende te besparen is het toch handig om je documenten te backuppen, alles te formatteren, en 2 partities te maken van die ene. :)
 • Ok, Ik begrijp nu de noodzaak van een 2e partitie. Die kan ik met Partition Magic toch maken zonder dat mijn data op de C-schijf verloren gaat?
 • dat is mij wel gelukt ja, maar iedereen raad wel aan om backups te maken, lijkt mij ook slim, want als er iets fout gaat dan gaat 't ook echt goed fout..
 • en oh ja: je moet hem dan wel eerst defragmenteren alvorens je PM inschakelt :)
 • [quote:de7dd91519="Gerard Timmers"]Ok, Ik begrijp nu de noodzaak van een 2e partitie. Die kan ik met Partition Magic toch maken zonder dat mijn data op de C-schijf verloren gaat?[/quote:de7dd91519]

  In windows XP zit ook een schijfbeheer.. alleen moet je volgens mij om een nieuwe partitie aan te kunnen maken eerst de hele andere partitie weg knikkeren
 • Ik heb ook nog een andere harde schijf (D) in het systeem zitten. Kan ik daar niet het 2e besturingssysteem op zetten?

  PS:
  DIT IS WEL EEN DYNAMISCHE SCHIJF!
 • Dat moet geen probleem zijn aangezien Win XP hier zelf mee kan werken en ja je kan op je D schijf windows installeren.
 • Wat ik wil is eigenlijk het volgende;

  Ik heb een Matrox videobewerkingskaart, en de daarbij benodigde Codec geeft problemen met de Codecs voor DivX, Xvid, enz.
  Hierdoor wordt het systeem onstabiel. De hardware van de Matrox op zich geeft geen problemen als deze in de 1e XP gezien wordt.
  Op de 2e XP wil ik dus deze Matrox Codec installeren, samen met Adobe applicaties, en deze setup dus gebruiken tijdens videobewerking.

  Kan ik dit probleem anders ondervangen met maar 1 XP?
  - Door bijvoorbeeld een 2e gebruiker aan te maken waaronder in de Matrox software installeer?
  - Of door een 2e hardware profiel aan te maken?
 • [quote:629fff9327="JBS"][quote:629fff9327="MAXimum"]en oh ja: je moet hem dan wel eerst defragmenteren alvorens je PM inschakelt :)[/quote:629fff9327]
  Van wie moet dan? Ik doe dat nooit, zonder problemen :-?[/quote:629fff9327]
  zonder dataverlies een nieuwe partitie aanmaken op een schijf die helemaal vol met data staat, dan leek mij dit logisch.. hoeft dit niet? :oops:
  oh.. nou.. ik heb het niet zelf bedacht ;) :lol:
 • [quote:2a9b44b235="Gerard Timmers"]Ik heb een Matrox videobewerkingskaart, en de daarbij benodigde Codec geeft problemen met de Codecs voor DivX, Xvid, enz. Hierdoor wordt het systeem onstabiel.[/quote:2a9b44b235] Dit had je eerste bericht wel mogen wezen… Als je zelf niet verder komt met de FAQs van Matrox ( zie http://forum.matrox.com/mga/index.php?c=14) dan is de eerste vraag: exact welke kaart van Matrox is het, en welke codec denkt het nodig te hebben (Toch niet bij toeval de M-JPEG codec van http://www.morgan-multimedia.com/)?
 • Bavel, ik heb geen uitleg nodig over het gebruik van een Matrox systeem. Ik weet heel goed hoe dit werken moeten en welke software- en hardware eisen aan het gebruik hiervan gestelt worden.
  Dit is niet mijn eerste Matrox systeem en werk al 4 jaar zonder problemen met diverse kaarten.

  Het is alleen zo dat teveel verschillende Codecs op de PC het geheel instabiel maken. Niet tijdens het gebruik van de Matrox kaart, maar tijdens het gebruik van de andere Codecs. Vandaar dat ik een nu een clean systeem voor de Matrox wil gebruiken.

  De Matrox Codec stoort namelijk mijn Divx / Xvid gebruik en niet omgekeerd.

  Oh….Welke Matrox kaart? Kijk maar effe onderaan..

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.