Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

win 98 SE installeren

None
38 antwoorden
 • Ik heb een pentium 1 225 MHZ. met 64 Mb ram. Ik heb hem geformatteerd omdat ik een partitie wilde wissen. Dit is wel gelukt, maar het instaleren van win 98 Se lukt niet. Op een gegeven moment zegt hij dat hij de windows setup gaat laden, maar hij denkt alleen maar een tijdje, en dan reageert hij niet meer. Het lampje van de hdd gaat uit en blijft uit. Als ik in dos C: intikt, en bij C:\dir, dan geeft hij een systeemfout.(afbreken, opnieuw, mislukt) wat kan ik hieraan doen, en windows gewoon opnieuw installeren
 • Hoe je het zou moeten doen:

  In DOS intypen: format C:\
  Wanneer het formatteren klaar is, setup van Win98SE opnieuw starten.

  Heb je dat zo gedaan?
 • Wel je system op C zetten, anders loopt de instal niet
  dus format c:/s
 • [quote:5771ef6242="Anjo"]Wel je system op C zetten, anders loopt de instal niet
  dus format c:/s[/quote:5771ef6242]
  Moet je per se met /s formatteren? Ik deed mijn [i:5771ef6242]Win98SE tijd[/i:5771ef6242] nooit.. Gewoon [i:5771ef6242]format C:[/i:5771ef6242] en daarna installatie starten, zonder problemen.
 • om de een of andere reden vermoed ik dat de ts geen goede opstartdiskette heeft.
  ga eens langs bij www.bootdisk.com en haal daar een goede opstartdisk.
 • Zo heb ik het inderdaad gedaan. Ik heb eerst gewoon een opstartdiskette gemaakt in windows, voor ik hem ging formatteren.

  Maarre… moet ik opstarten met, of zonder cd-rom ondersteuning???(vanaf de opstartdiskette)
 • [quote:c4d02ec57e="4408"]Maarre… moet ik opstarten met, of zonder cd-rom ondersteuning???(vanaf de opstartdiskette)[/quote:c4d02ec57e]
  Wil je direct na het formatteren Windows installeren dan lijkt me een cd-rom speler wel handig. Doe maar wel dus :)
 • Dan heb ik het dus goed gedaan, tot zover.

  Nog een vraag: welke soort partitie moet ik aanmaken om windows ssetup goed te laten draaien, of maakt dat niet uit?
 • Een open deur misschien: CD-Rom speler in orde? Betreft het een computer die het altijd gedaan heeft en betreft het een gewone herinstallatie? Of betreft het pas in elkaar gezette computer of zijn er kort geleden onderdelen toegevoegd of vervangen?
 • [quote:75ecdda4e3="4408"]Dan heb ik het dus goed gedaan, tot zover.[/quote:75ecdda4e3]
  Heb je ook al, zoals derkdejong zegt, een nieuwe bootfloppy geprobeerd?
 • De cd speler is perfect, de bootfloppy doet ook alles wattie moet doen.
 • dan rest eigenlijk nog de vraag of de cd met win98 nog wel kosher is….

  heb je geprobeerd eerst de directory win98 vanaf de cd naar de hd te kopiëren en vandaar uit de setup te draaien, zoals terecht al eerder werd gesuggereerd?
 • [quote:0983837b02="4408"]Nog een vraag: welke soort partitie moet ik aanmaken om windows ssetup goed te laten draaien, of maakt dat niet uit?[/quote:0983837b02]
  Fat32
 • Uitgaande van deze topic: http://forum.computertotaal.nl/phpBB/viewtopic.php?t=135764&highlight=

  Lijkt het me niet geheel onmogelijk dat de setup gewoon crashed omdat je CPU te heet wordt, aangezien je aan het overklokken bent. Daarnaast kan het ook nog zijn dat er een PCI device over de rooie gaat, omdat de bussnelheid op 75Mhz staat, ipv 66 (3,5x66=200=origineel, 3,5x75=225Mhz=overclocked)

  Voordat je verder gaat experimenteren, zou ik eerst die CPU speed (of eigenlijk; de PCI bus snelheid) weer naar de originele snelheid terugbrengen. Dan weer een normale install proberen. Voor de volledigheid; je moet eerst een stabiel systeem hebben VOORDAT je gaat overklokken, niet andersom.
 • Nee dat is het niet. Als ik iets intyp bij c:\ (wat dan ook) dan geeft hij een foutmelding(nog even nakijken wat). Als ik de setup wil runnen zegt hij dat er geen ruimte vrij is op het vaste station C.
 • [quote:08b586d156="4408"]Nee dat is het niet. Als ik iets intyp bij c:\ (wat dan ook) dan geeft hij een foutmelding(nog even nakijken wat). Als ik de setup wil runnen zegt hij dat er geen ruimte vrij is op het vaste station C.[/quote:08b586d156]
  Het enige wat werkt is het commando [i:08b586d156]format[/i:08b586d156] begrijp ik? Want je had de HDD vanuit DOS geformatteerd zei je?
 • Nee ik kan nu zelfs niet meer formatteren. Eerst lukte dat wel, maar zelfs daarop reageert het f**k ding niet meer :evil: :evil: :evil:
 • Noueeeeh, als niemand weet wat ik eraan kan doen, zet ik er wel een andere hdd in. Dan maak ik hem wel slave, kijken wattie dan doet.
 • [quote:488ea5eede="4408"]Nee ik kan nu zelfs niet meer formatteren. Eerst lukte dat wel, maar zelfs daarop reageert het f**k ding niet meer :evil: :evil: :evil:[/quote:488ea5eede]
  Maak dan voor de zekerheid toch eens 'n nieuwe bootdisk: http://www.mirrors.org/archived_software/www.bootdisk.com/winfiles1/boot98se.exe . Dan kunnen we dat probleem uitsluiten als het daarmee nog steeds niet werkt.
 • Nou, dan probeer ik dat alleen nog, en als dat niet lukt, zet ik er wel een andere Hdd in.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.