Vraag & Antwoord

OS Windows

Winnt.sif : Automatiseren winxp installatie

Anoniem
janjansen
10 antwoorden
 • Ik heb een vraagje,

  ik heb een Winnt.sif bestand gebakken om mijn windows installatie te automatiseren.

  De installatie moet plaatsvinden vanaf CD-rom waarbij ik dus ook de partitie opnieuw wil formateren.

  Nu las ik dat je de Winnt.sif file op je CD-rom erbij moet branden alleen kon ik nergens terug vinden WAAR op de CD-rom.
  Ik heb nu een geslipstreamde CD-Rom (bootable) gemaakt en wil er nu eentje bijbranden die automatisch installeerd.

  Waar moet ik Winnt.sif bestand dan neerzetten?
  Wordt dit bestand dan automatisch door de CD-rom tijdens de installatie opgepakt?

  thnx
 • Heb je een abonnement op C!T? Pak er dan, ff uit m'n hoofd, mei 2004 eens bij. Verder vind je hier ook -bijna- alles: http://unattended.msfn.org
 • Dat bestand moet niet op de CD, maar op een floppy gezet worden, vervolgens de flop er pas in stoppen op het moment dat de PC gaat booten vanaf CD. Dan vind de setup de .sif file vanzelf (daar gaat ie automatisch naar zoeken): http://www.networkclue.com/os/Windows/install/unattended-install.php
 • [quote:e283800477="Captain_Kansloos"]Dat bestand moet niet op de CD, maar op een floppy gezet worden, vervolgens de flop er pas in stoppen op het moment dat de PC gaat booten vanaf CD. Dan vind de setup de .sif file vanzelf (daar gaat ie automatisch naar zoeken): http://www.networkclue.com/os/Windows/install/unattended-install.php[/quote:e283800477]
  Winnt.sif moet wel degelijk op de CD. Zie C!T Mei 2004 en/of http://unattended.msfn.org
 • [quote:d7db0be88e="JBS"]Winnt.sif moet wel degelijk op de CD. Zie C!T Mei 2004 en/of http://unattended.msfn.org[/quote:d7db0be88e]Nou ja, MOET. Eerder MAG. Ik was even in de overtuiging dat het alleen met een floppy kon, maar het kan dus ook direct vanaf de CD.
 • [quote:275a420f93="Captain_Kansloos"][quote:275a420f93="JBS"]Winnt.sif moet wel degelijk op de CD. Zie C!T Mei 2004 en/of http://unattended.msfn.org[/quote:275a420f93]Nou ja, MOET. Eerder MAG. Ik was even in de overtuiging dat het alleen met een floppy kon, maar het kan dus ook direct vanaf de CD.[/quote:275a420f93]
  Ik ben daar vorig jaar ook 'n keer mee bezig geweest, met 'n floppy. Mij lukte het niet echt. Toen ik in mei dat artikel in C!T las ben ik opnieuw begonnen op die manier, en dat werkt perfect.
 • [quote:80bc696bbb="Captain_Kansloos"][quote:80bc696bbb="JBS"]Winnt.sif moet wel degelijk op de CD. Zie C!T Mei 2004 en/of http://unattended.msfn.org[/quote:80bc696bbb]Nou ja, MOET. Eerder MAG. Ik was even in de overtuiging dat het alleen met een floppy kon, maar het kan dus ook direct vanaf de CD.[/quote:80bc696bbb]Op de floppy kan, als je ook de .bat file gebruikt om de setup te starten.

  Probleem echter is dat je normaal met een bootable cd werkt waarbij het installatie process automatisch wordt afgevuurd door de setup.exe. Je hebt dus geen controle over een bat file of over de schakelopties als /unattend[num]:[antwoordbestand].

  De Winnt.sif is een gegeven naam en moet daarom op de cd op een specifieke plaats staan wil een bootable cd deze automatisch oppikken.
 • [quote:4831f93520="janjansen"][quote:4831f93520="Captain_Kansloos"][quote:4831f93520="JBS"]Winnt.sif moet wel degelijk op de CD. Zie C!T Mei 2004 en/of http://unattended.msfn.org[/quote:4831f93520]Nou ja, MOET. Eerder MAG. Ik was even in de overtuiging dat het alleen met een floppy kon, maar het kan dus ook direct vanaf de CD.[/quote:4831f93520]Op de floppy kan, als je ook de .bat file gebruikt om de setup te starten.

  Probleem echter is dat je normaal met een bootable cd werkt waarbij het installatie process automatisch wordt afgevuurd door de setup.exe. Je hebt dus geen controle over een bat file of over de schakelopties als /unattend[num]:[antwoordbestand].

  De Winnt.sif is een gegeven naam en moet daarom op de cd op een specifieke plaats staan wil een bootable cd deze automatisch oppikken.[/quote:4831f93520]
  En die specifieke plaats is \I386
 • thnx, ga het vanavond proberen :)
 • [quote:347bee156b="janjansen"]thnx, ga het vanavond proberen :)[/quote:347bee156b]
  Ga er maar vanuit dat het niet de eerste keer helemaal goed werkt. Ik raad je aan om een oud test systeem of Virtual PC te gebruiken. Scheelt je een hoop gedoe.

  Heb je er ook nog andere software bij gestopt die unattended geinstalleerd gaat worden?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.