Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Wachtwoord XP resetten?

Anoniem
Sellis
15 antwoorden
 • Met het risico dat er grapjassen zijn die menen dat ik de PC wel "gevonden"zal hebben hier toch een welgemeende goed bedoelde vraag.

  Op de school van m'n dochter staan een aantal laptops. 1 Ervan is al enige tijd niet gebruikt en nu is het wachtwoord vergeten om in te loggen in XP
  Ik heb tal van mogelijke combinaties gebruikt, maar helaas, ik kan op me kop gaan staan, ik kom geen stap verder.

  Soms lees ik iets over het resetten van de CMOS door de batterij er uit te halen of een jumper te verzetten. Is dit voor mij ook de oplossing of mol ik dan weer wat anders?

  Wie weet raad?
 • Kijk hier even:
  http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;nl;321305&Product=winxpINT
 • Als het wachtwoord in de BIOS staat, dan wordt het pas echt lastig.
  Mijn collega had dit probleem met een laptop en heeft het kunnen oplossen door een nieuwe (SMD) EPROM te solderen, een riskant karwei zonder het juiste gereedschap.

  Op desktop PC's zit inderdaad vaak een jumper op het mobo om de BIOS te reseten. Kijk even in de PC en noteer merk/type mobo en google even op BIOS reset.
 • Het ging hier om een XP wachtwoord, niet om die van z'n BIOS.
  Maargoed, je hebt tal van programma's die dit doen, zoals deze, en hier nog meer, maar of dat werkt/betrouwbaar is…

  Microsoft heeft er zelf ook een oplossing voor, ik zou die oplossing eerst proberen (heb het artikel niet helemaal doorgelezen, dus kan zijn dat het niet precies is wat je zoekt)
 • Iedereen bedankt voor zijn/haar inbreng.
  De zaak is inmiddels opgelost. De voorgestelde reset floppy van Microsoft werkt overigens alleen voor een floppy gemaakt door het systeem zelf. M.a.w.: je kan niet op machine A zo'n floppy maken om die dan op machine B te gebruiken. Ergo: een ingewikkelde manier van Microsoft: het ww op een papiertje schrijven werkt dan net zo goed :P

  Kort en goed, deze http://home.eunet.no/~pnordahl/ntpasswd/ werkte goed.
  Niet iets voor beginners btw, meer een 5 sterren oplossing

  Voor de aanbrenger van de url mijn bijzondere dank (ook reeds via PB) maar ook anderen bedankt voor t meedenken.

  Kan op slot
 • Resetten van Bios wachtwoord kan overigens ook simpel met een programmaatje … (crkcmos)
 • [quote:d4313f64e5="Sellis"]Resetten van Bios wachtwoord kan overigens ook simpel met een programmaatje … (crkcmos)[/quote:d4313f64e5]

  Het resetten van Bios is mogelijk door : Batterij uithalen en tijdje wachten OF jumper verzetten op uw mobo waardoor er een BIOSClear wordt gedaan. Nadeel is wel dat ge uw instellingen opnieuw moet ingeven.

  En het ging eigenlijk over het wachtwoord van XP, dus niet over het wachtwoord van BIOS
 • Ik weet dat het over XP gaat en niet over het bios, maar de oplossingen die voor het bios gegeven werden (solderen?? / pc openmaken en batterij eruit??) zijn een stuk lastiger, kosten meer tijd. Dacht dus: laat ik ven een simpele oplossing geven voor het bios-wachtwoord. Simpel opstarten met diskette, crkcmos draaien en voila, weg wachtwoord. Overigens, ook hier moeten de instellingen dan opnieuw gemaakt worden.
 • Sellis: dat gaat alleen niet werken als je een password nodig hebt om mee te booten :)
 • Uiteraard moet de diskette wel eerder aangesproken worden dan de harddisk :wink:
 • [quote:aa2cd11a2f="Sellis"]Uiteraard moet de diskette wel eerder aangesproken worden dan de harddisk :wink:[/quote:aa2cd11a2f]
  Het lijkt mij dat als je het BIOS-wachtwoord, die je nodig hebt om op te starten, niet meer weet, je ook niet meer op kan starten. Wat heb je dan in hemelsnaam aan een diskette om je BIOS te resetten? Hij kan er immers toch niet van booten…
 • Hij boot van diskette en verwijderd het bios wachtwoord, tenminste zo heb ik het al een aantal keren gedaan met pc's die een wachtwoord op de bios hadden. Daar is het progje ook voor bedoeld. Maar uiteindelijk is dit allemaal offtopic.
 • Ik heb niet echt meegelezen hoor, maar je pc boot niet als je een ingesteld BIOS-wachtwoord niet weet… Enige manier om dat te doen is een virus in je cmos te planten, maar dat is (haast) niet te doen, en dan moet je alsnog eerst een keer in het systeem zijn geweest.
 • Als je in dit forum op crckmos zoekt zul je meerdere keren threads vinden waarbij gesproken wordt over het software matig verwijderen van een BIOS wachtwoord. Zelf hebben we op school ook regelmatig studenten die een bios wachtwoord instellen (voor de grap :evil: ). Na het runnen van crckmos is het wachtwoord weer verdwenen dus … op de één of andere manier zal het toch wel kunnen :D
 • Sellis: ga je eerst eens verdiepen in je BIOS en in klokken en klepels

  1. Je kunt een BIOS wachtwoord instellen
  2. Je kunt instellen of dit alleen voor de setupschermen is of dat het voor de gehele bootprocedure is.

  SOFTWARE kan alleen helpen als van die diskette wordt opgestart, en dat is alleen mogelijk als:

  1. Het password NIET voor de bootprocedure nodig is
  2. Bij het booten wordt éérst naar de floppy gekeken en daarna pas naar de HD.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.