Vraag & Antwoord

OS Windows

foto's sorteren

Anoniem
MichielPH
10 antwoorden
 • Misschien een te makkelijke vraag, maar ik kom er niet uit. Mijn foto's staan onder c:\ document en setting\ enz. enz. Die wil ik sorteren, normaal staan ze onder miniatuur weergaven, op volgorde van foto nummer, maar als ik even naar lijst ga en weer terug staat alles weer door elkaar. Ik krijg het niet gedaan dat ze in de volgorde blijven staan die ik wil. Vanuit deze map verstuur ik altijd mijn foto's, omdat ze dan automatisch verkleind worden. Ik heb ook een ander foto programma, en daar kan ik ze sorteren by custom order. Kan dit niet bij c:\ enz. enz. ?
  gr. D.Quijote
 • Dus je wilt ze sorteren op naam? Beeld>Pictogrammen schikken op>Naam
 • nee, dat weet ik wel, ik wil b.v. mijn foto's een naam gegeven en een opvolgend nummer, ik wil ze opnummer sorteren want de naam hoeft niet alfabetisch te zijn. Ik scan b.v. ook toegangskaartjes en die zet ik er ook weer tussen. Als ik dan alles gesorteerd heb, en ga van miniaturen naar lijst, staat alles weer doorelkaar. Ook als ik ze overzet naar een andere pc, staat ook alles op die andere pc weer alles door elkaar. er moet toch wel een mogelijkheid zijn dat dit niet veranderd.
  Oh ja ik heb windows XP
  gr. D.Quijote
 • Of ik je goed begrijp weet ik niet zeker, dus onder voorbehoud: zelf heb ik dit probleem simpel opgelost door vóór de naam van iedere foto de letter(s) van het alfabet te zetten, met een spatie of _ ertussen. Als je veel foto's hebt gebruik je meerdere letters, dus aaa, aab, aac…..baa, bba, bca, enz. enz. Zo blijven ze altijd op volgorde, althans, bij mij wel :wink: .
 • @ hank, dus het is een bekend probleem, ik dat dat het aan mij lag. Inderdaad dit is een oplossing, bedankt.
  Mochten er nog andere oplossingen zijn dan hoor ik het wel.

  gr. D.Quijote
 • nummers voor de foto zou windows ook automatisch moeten rangschikken, dus 000 001 002 003 004 .. 012.. 145


  het gaat denk ik fout met 1 2 3 … 14 .. 24 .. 465

  want 134 en 15 beginnen allebei met een 1, dus zet ie die bij elkaar, daarom die nullen ervoor :wink:
 • Het gaat al fout bij 1 t/m 9 en dan 10, je krijgt dan 1, 10, 2 enz. , daarom doe ik het met het alfabet. Wil je dat een computer doet wat [i:5cce2038a1]jij [/i:5cce2038a1]wil dan moet je je nu eenmaal tot zijn niveau verlagen :wink: .
 • Er is een makkelijkere oplossing voor jouw probleem denk ik

  Download van de site van Microsoft TweakUI (zoeken op powertools). Als je dit programma start, op de 'Explorer' boom klikt en dan rechts in de lijst het vakje voor 'user inituitive filename sorting' inschakeld zal er wel goed gesorteerd worden. Ik denk dat er wel eerst opnieuw opgestart dient te worden voordat deze functie werkt maar daar ben ik niet zeker van.
 • [quote:45247c34ea="HankPiano"]Het gaat al fout bij 1 t/m 9 en dan 10, je krijgt dan 1, 10, 2 enz. , daarom doe ik het met het alfabet. Wil je dat een computer doet wat [i:45247c34ea]jij [/i:45247c34ea]wil dan moet je je nu eenmaal tot zijn niveau verlagen :wink: .[/quote:45247c34ea]

  daarom zeg ik dat je de plekken ervoor moet vullen met nullen

  001, 002, … 010 gaat wel goed en je hebt nummers
 • Je hebt helemaal gelijk. Die toevoeging had ook meer te maken met m'n eigen ervaring en was niet bedoeld om jouw oplossing te bekritiseren.
  Ach….cijfers, letters, TweakUI, wat maakt het uit, iedereen zal op een gegeven moment wel z'n eigen systeempje hebben. Hopelijk TS ook :).

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.