Vraag & Antwoord

OS Windows

Accounts: meteen inloggen

7 antwoorden
  • Hallo ik had een vraag ik heb op mijn Windows Xp-computer meerdere accounts en wilde als de computer opstart standaard in laten loggen op een account. Met andere woorden het opstart-scherm waar je de keuze hebt uit meerdere accounts weglaten. Dit is [b:7c8c7a3b90]niet[/b:7c8c7a3b90] mogelijk in het configuratie-scherm zelf van windows. Voorheen deed ik dit met Tweak UI maar als ik dit nu doe met Tweak UI onthoudt hij deze instellingen niet. Dwz hij doet het maar een keer zoals ik graag wil en erna krijg je bij volgende opstarts toch weer de keuze uit meerdere accounts, dit wil ik dus niet. Ik wil gewoon dat hij inlogt op het hoofd-account. Ik hoop dat jullie raad weten. Alvast bedankt Groeten
  • Start > Uitvoeren > CONTROL USERPASSWORDS2 > OK In het scherm het vinkje verwijderen waarin om een wachtwoord wordt gevraagd bij het inloggen, en in het hierna volgende scherm het gewenste account/wachtwoord opgeven.
  • [quote:bce41855cc="Binary"]Start > Uitvoeren > CONTROL USERPASSWORDS2 > OK In het scherm het vinkje verwijderen waarin om een wachtwoord wordt gevraagd bij het inloggen, en in het hierna volgende scherm het gewenste account/wachtwoord opgeven.[/quote:bce41855cc] Ja heb ik al geprobeerd maar werkt helaas niet.
  • Dan is er iets binnen Windows niet in orde, want dat hoort gewoon te werken. Ik vermoedde al dat dat niet zou werken, omdat TweakUI dat normaal gesproken ook zou moeten kunnen. Dat betekent dus er mee leren leven, of een herinstallatie van Windows.
  • Wat ik me afvraag: Als je maar één account wilt gebruiken waarom verwijder je die anderen dan niet ? Dan is je probleem toch ook verholpen ?
  • [quote:7c6fa411ad="Peter Vooges"]Wat ik me afvraag: Als je maar één account wilt gebruiken waarom verwijder je die anderen dan niet ? Dan is je probleem toch ook verholpen ?[/quote:7c6fa411ad] Ja :lol: maar die andere accounts worden gebruikt door andere mensen, maar die willen gebruik maken van mijn account zodat zij dan toch gebruik kunnen maken van programma's die op mijn account staan. Hun accounts verwijderen zou betekenen dat ook hun"documenten"verwijderd zou moeten worden. Ik bedoel het kan wel/ kon ik heb het een keer gehad namelijk. Misschien dat er inderdaad iets 'mis' is in windows. Maar is een herinstallatie niet erg rigoreus?
  • Inderdaad, heel rigoreus. Kunnen ze hun eigen bestanden niet kopiëren/verplaatsen naar een centrale map (of opslaan op een stick of zo) , dan de accounts verwijderen en ze vervolgens onder jouw account weer op de HD zetten ?

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.