Vraag & Antwoord

OS Windows

opties veranderen van extensies via register

Anoniem
tomschout
8 antwoorden
 • vraag1:

  de extensie php, wordt op mijn computer automatisch geopend, omdat ik heb ingesteld: bestand - openen met - kladblok - dit type bestand altijd met dit programma openen

  hoe kan ik het bestand .php weer als 'normaal' bestand instellen zodat het niet automatisch met kladblok wordt geopend?

  (in hkey/classesroot heb ik geen bestand .php bestand kunnen vinden)

  vraag2:

  waarom werkt dit script niet op een windows xp machine? (het wordt wel aan het register toegevoegd maar biedt geen resultaat bij een .html bestand)

  [code:1:9a0d8495a4]REGEDIT4

  [HKEY_CLASSES_ROOT\htmlfile\shell\kladblok]

  [HKEY_CLASSES_ROOT\htmlfile\shell\kladblok\command]
  @="c:\\windows\
  otepad.exe \"%1\""[/code:1:9a0d8495a4]

  bedankt ;)
 • Eerst vraag 2:
  Je weet toch dat php een [u:48bfaca3da]serverside[/u:48bfaca3da] scripttaal is? Php werkt daardoor dus alleen op een server die php ondersteunt. Op een eigen PC zal het ook alleen werken als je daar een server met php hebt geïnstalleerd, of een programma dat zo'n server simuleert. Php wordt dan gewoon gelezen en geïnterprteerd door de internetbrowser.

  Heb je zo'n server niet op je eigen PC, dan kun je offline niets met php. De inhoud ervan kun je dan, als het bestemd is om op een website te plaatsen, alleen met een gewone tekstbewerker zoals Kladblok of Notepad bekijken.

  En dat brengt ons automatisch naar vraag 1:
  Het is een prima methode om als je zelf zo'n server niet hebt de php-bestanden net als de broncode van html-bestanden te laten openen met het Kladblok om de inhoud te lezen of te wijzigen, en heeft het geen enkele zin om dit ongedaan te maken.
  Mocht je dit laatste wel willen, dan is dit heel eenvoudig: Verkenner/Extra/Mapopties/Bestandstypen.

  Jan de Boer
 • [quote:4f64b20c69]Mocht je dit laatste wel willen, dan is dit heel eenvoudig: Verkenner/Extra/Mapopties/Bestandstypen. [/quote:4f64b20c69]

  bedankt voor de tip, maar heb je ook enig idee waarom het .reg bestandje niet werkt?

  (ik heb een php serverdraaien btw)
 • Het reg-bestandje vertelt dat de broncode van html geopend moet worden met Kladblok, hetgeen de standaard instelling is . Gebeurt dat dan niet gewoon?
 • ik had dit scriptje gemaakt om de rechtermuisknopfuncties aan te passen, dit lukte wel in windows 98 maar niet meer in windows xp denk ik
 • Ik heb tussen mijn vorige en het laatste mailtje van jou even een blik geworpen op de PC van mijn dochter met XP, zelf heb ik Windows ME. Wat mij opvalt is dat hier sprake is van kleine verschillen in reg-files.
  Bij windows 95, -98 en-ME wordt bij exporteren van een deel van het register een reg-file gemaakt met de kop "REGEDIT4" en bij Windows XP is dit "W i n d o w s R e g i s t r y E d i t o r V e r s i o n 5". Zou dit versie-verschil in de registry editor hier parten kunnen spelen (iets andere opmaak)? Dit zou dan betekenen dat je in Windows XP geen registersleutels kan importeren van Windows 9x. Vind ik, als dat inderdaad zo zou zijn, nogal een beperking. Graag andere deskundige meningen, want hier heb ik zo geen antwoord op.

  Jan de Boer
 • het scriptje met regedit 4, wordt wel toegevoegd aan het register dus ik denk dat daarin het probleem niet zit (maar ik weet natuurlijk niets cker)
 • Ik had deze reactie even over het hoofd gezien, waarin je zegt: [i:eec8b5fa13]"ik had dit scriptje gemaakt om de rechtermuisknopfuncties aan te passen". [/i:eec8b5fa13]
  Maar die reg-file die je beschrijft gaat over iets heel anders, nl. over het eerdere onderwerp Notepad. Dus even volg ik het niet meer.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord