Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

2e XP installatie onmogelijk vanwege SP2?

Anoniem
eduard33
23 antwoorden
 • Ik had een dual boot met 98se (c: ) & XP (d: ).

  98 had een tijdje geleden al verwijderd, nu staat de c: leeg en op de d: staat XP. Nu wil ik XP op de c: installeren, helemaal in orde maken en vervolgens xp op de d: verwijderen.

  Maar nu wil die XP cd de installatie niet starten vanuit XP, omdat 'de huidige versie van XP nieuwer is dan degene op de cd', via een bootdisk de setup starten gaat ook niet, omdat setup.exe niet vanuit een dos omgeving opgestart kan worden….

  en nu??
 • Waarschijnlijk zal je je volgorde moeten omdraaien. M.a.w.: je documenten etc veiligstellen. XP er af mikken (formateren) en opnieuw installen op C:\
  Let wel: je zal zowiezo moet heractiveren!
 • Is die XP op D misschien gemaakt met een slipstream-SP2 CD ofzo? Vage melding!

  groetjes Edmond
 • Neen geen slipstream, dat is nu juist de oorzaak.
  Als je een XP (1) systeem hebt, met een SP2 update, dan kun je eerst en vooral de originele (1ste) versie niet over de geupdate versie zetten, en ook geen nieuwe installatie uitvoeren.
  Je hebt dus een "slipstream" versie nodig; dit is de originele XP versie gecombineert met SP2
  Een autostreamer: http://mhtools.knoware.nl
  aptor/autostreamer/AutoStreamer.zip
 • als het goed is heeft de windows xp in de map i386 een setupbestand voor vanuit dos.. kan alleen ff niet op de naam komen. Het is een .exe dus als je met bootdisk opstart naar de i386 map gaat en daar dir *.exe doet zou je misschien kunnen zien wat werkt
 • Het is me uiteindelijk gelukt om de 1e XP (op de d: )te downgraden naar SP1 (SP2 deïnstalleren). Vervolgens pakte de installatie van XP vanuit XP wel. Dus nu is het me gelukt, toch bedankt voor jullie reacties!
 • klink mij een beetje omslachtig allemaal……. :o ik vraag me daarbij ook af hoelang het systeem gaat draaien…. maar ale…… :lol:
 • [quote:1714c58c3c="eduard33"]ik vraag me daarbij ook af hoelang het systeem gaat draaien…. [/quote:1714c58c3c]

  Hoezo?
 • als je de windows cd in je cd-rom doet, dan kun je toch gewoon de starten van cd?? of lees ik het nu verkeert? :-? kan ook zijn da'k 't nie helemaal snap :lol: wat ik bedoel met hoe lang het gaat draaien is het volgende: zodra ik een clean install doe vanaf de cd-rom. dus opstarten en dan start de setup automatisch van cd. als ik daarmee klaar ben en ik start het proggie regcleaner dan alleen vindtie al 1600 false register keys! dus als je eerst een systeem gaat downgraden dan een soort van install gaat runnen…. dan zou ik de draad al kwijt zijn :o altijd blijft er rotzooi achter maakt niet uit wat je weghaalt. in mijn optiek wordt het systeem er niet stabieler op. uiteindelijk wordt de boel trager en krijg je andere problemen. ikzelf ben minimaal 30 minuten per dag bezig mijn systeem te cleanen. als ik het 3 dagen nalaat lijkt het wel een bad wat over loopt… :-?
 • Ik had XP op mijn D: staan, deze zou ik verwijderen zodra ik XP weer op mijn C: had geïnstalleerd. Alleen deze installatie cd moest vanuit windows gestart worden, maar dat kan alleen met windows < XP-Sp2… Ik heb dus gewoon een 'clean install' gedaan… (Zie ook mijn 1e post in deze tread)
 • kan setup alleen vanuit windows gestart worden? Is het een update CD? Normaal zijn de meestal CD's tegenwoordig zelf startend. Als je last had van D zou je een volgende keer simple een bootmanager kunne installeren die D onzichtbaar maakt (XOSL bijv, heeft wel een FAT32 nodig).
 • [quote:64cfe045b0="eduard33"]ikzelf ben minimaal 30 minuten per dag bezig mijn systeem te cleanen. als ik het 3 dagen nalaat lijkt het wel een bad wat over loopt… :-?[/quote:64cfe045b0]

  Dat is wel erg overdreven, mischien moet je is een firewall nemen en opletten met wat je aanklikt…
 • Ik ging er bij dit alles wel van uit inderdaad dat die installatie vanaf een zelfstartende installatie-cd gebeurde en niet door een WIndows-CD onder Windows te autorunnen. Toch?

  groetjes Edmond
 • Dat is wel erg overdreven, mischien moet je is een firewall nemen en opletten met wat je aanklikt…

  alsof firewall de oplossing is voor de bugs… :roll: daarintegen vindt ik firewall de grootste bug die er is oh nee… ik lieg! "norton antivirus"

  norton vertraagt je systeem met een procentje of 30 firewall houd meer tegen dan ik wil. en een anti spy zoals adaware of spy docter is vechten tegen de bier kade! ik vindt het wel best zo, zodra er iets niet klopt merk ik het meteen. en ja.. dan komt er iets meer bij kijken dan alleen in program files spitten. ik clean de system32 folder tottie glimd :wink:
 • Wat is de kunst van al dat opschonen? Even Ccleaner draaien is toch prima? Ik heb nooit problemen ergens mee. Ik installeer zelden iets en ik deïnstalleer ook zelden iets.

  Om nu elke dag een half uur bezig te zijn met cleanen? Ik weet het ook niet meer.
 • [quote:74ffe50927="eduard33"]ikzelf ben minimaal 30 minuten per dag bezig mijn systeem te cleanen. als ik het 3 dagen nalaat lijkt het wel een bad wat over loopt… :-?[/quote:74ffe50927]
  Overdrijven is ook een vak apart.
 • ja…. totdat de zaak weer eens vast loopt en men dan niet meer weet hoe je iets weg moet halen…. alles wat je cleaned blijft gewoon netjes achter in je system 32 folder.. en alles wat je uninstalleerd blijft gewoon netjes achter in je program files en als't ff mee zit blijft er genoeg achter in het register… als alle systeem problemen opgelost zouden zijn door een simpele cleaner dan kunnen de forums ook wel opdoeken natuurlijk. laten we eerlijk zijn, de meeste problemen komen door trojans en andere rotzooi. en juist die dingen blijven hangen in je system32 map. of moet ik dan mijn systeem maa vol gooien met antivirusscannes, antitrojan scannes, anti spyware, firewall… ik vraag me af wat je er dan nog mee wil doen?? wordt wel moeilijk werken met een systeem wat 130% trager is door al die troep.. maar ale…. in iedergeval heb ik een schoon systeem. als dat dan overdreven is… best hoor….. :wink:
 • Heb ik totaal geen last van ondanks een AV en een firewall.
  Sommige mensen zien overal spoken.
 • :wink:
 • [quote:3827470b24="eduard33"] in mijn optiek wordt het systeem er niet stabieler op. uiteindelijk wordt de boel trager en krijg je andere problemen. ikzelf ben minimaal 30 minuten per dag bezig mijn systeem te cleanen. als ik het 3 dagen nalaat lijkt het wel een bad wat over loopt… :-?[/quote:3827470b24]
  [off-topic]
  stap eens over op mozilla of firefox die blokkeren standaard al veel meer….
  [/off-topic]

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.