Vraag & Antwoord

OS Windows

Partitie kwijt

Anoniem
CyGho
2 antwoorden
  • Na het de-installeren van Norton Antivirus 2005 (demo) ben ik plotseling een partitie op mijn harde schijf kwijt. Iedere keer bij het starten vna Windows XP voert hij een schijfcontrole uit. Daarna kan hij partitie "J" niet lezen en zegt dat deze geformatteerd moet worden. De partities van deze harde schijf lopen tot en met "M".

    Als ik Windows 98 op start leest hij deze partitie wel en lijkt de inhoud ook gewoon benaderbaar. Echter maakt Windows 98 als laatste een helemaal niet bestaande partitie aan (Y). Ik heb meerdere harde schijven en de laatste partitie zou "W" moeten zijn. In XP is "W" de laatste, maar is "J" niet benaderbaar, in 98 is "Y" de laatste en iet benaderbaar.

    Heeft iemand enig idee hoe ik dit weer kan herstelen zonder de inhoud van de partitie te verliezen.
  • da's altijd link om te gaan klooien aan een HD zonder dat je de data daarvan eerst veilig hebt gebackuped. ik zou de data eerst veiligstellen. ik weet niet of je daar de ruimte nog ergens voor hebt, maar dat is volgens mij de beste optie. en dan eventuele andere opties proberen. dan is het niet zo eng meer namenlijk. je kan een nieuwe MDR aanmaken, maar garanderen dat het goed gaat kan ik je niet. da's met alles zo. als je data gaat schrijven naar een HD kun je niets voorspellen. mijn advies luid dus: maak eerst een backup!

    en dit is de rede dat ik nooit partities maak. op de een of andere manier wordt de bootsector onstabiel….

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.