Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Waar verstoppen mijn GB's zich???

Anoniem
nicx
26 antwoorden
 • Allereerst: Ik weet dat dit onderwerp al verschillende malen langs is gekomen. Ik heb hier ook naar gekeken maar de oplossingen die werden aangedragen hielpen weinig.

  Alle 4 de partities die ik heb geven meer gebruikte GB's aan dan de mappen samen die op de partitie staan. En het gaat hierbij niet om mb's maar 2 tot 3 Gb per partitie.

  Ik heb verborgen data weergeven aangevinkt.
  De prullenbak is leeg.
  Systeemherstel is op de C na uitgeschakeld. (na deze uitschakeling kwam er wel een gig bij :D maar ondanks dat ben ik toch nog 2,5 gig kwijt)

  Kan iemand mij vertellen waar mijn gb's zich verstoppen???

  bvd

  Nick
 • volgens mij verstoppen die GIG's zig in je pagefile. die is bij mij ook 1,7 GIG. als je meer partities hebt zal dat ook wel meer worden. je kan het eventueel uitschakelen door naar configuratiescherm te gaan

  configuratiescherm-systeem-geavanceerd. ga dan bij prestaties naar instellingen. kies daar wederom het tabje geavanceerd. kies dan wijzigen je kan dan je pagefile uitzetten of kleiner maken.

  pagefile is een soort fitureel geheugen om je pc programma's sneller te doen opstarten.
 • De page file kan de oorzaak zijn, maar het is niet altijd verstandig om die weg te gooien (of "uit" te zetten). Windows heeft die file nodig als het geheugen overloopt (teveel processen tegelijkertijd een beroep op het geheugen doen).
  Een andere oorzaak kan de file zijn die Windows gebruikt om de PC in slaapstand te zetten (als je die optie gebruikt ipv helemaal uitzetten). De inhoud van het geheugen wordt daar weggeschreven en bij het opstarten weer opgehaald. Die kun je m.i. wel weggooien, maar wordt iedere keer bij een nieuwe slaapstand aangemakt.
  Verder kun je via eigenschappen van de schijf proberen of alle opruimacties nog resultaat opleveren (systeemherstel alles verwijderen?).
  En heb je Norton? Uitgebreid? Dan staat misschien de Norton prullebak protectie aan?

  André
 • is idd een groot bestand. Maar zie bij systeem geavanceerd dat er alleen op de C schijf een wisselbestand bestaat. De andere schijven hebben dus geen pagefile lijkt me…..
 • Ook al nagekeken?
  André
 • ja, windows geeft aan dat er geen wisselbestand op deze schijven bestaat.

  ik heb ook bij norton (2005) nix gevonden over prullenbak protectie.
 • :(
 • Misschien heb je wat aan een programmatje wat laat zien welke mappen van je hdd veel ruimte in nemen.
  http://www.werkema.com/software/spacemonger.html
 • Kom op jongens, good old DOS 8)

  C:\> dir c: /s /os > d:\grootte.txt

  Alle bestanden van C:\ inclusief subdirs, gesorteerd op grootte in een textfile op d:\ gezet. Openen in notepad en je weet het!

  groetjes Ed
 • Overigens had ik laatst ook wat verdwenen GBs en hielp een SCANDISK met repair mij ze terug te krijgen. Verklaring?!?!?!?! Nope, maar het werkte wel.

  groetjes Edmond
 • Als dit nou eens werd toegevoegd aan de Good ol' FAQ?
 • volgens mij vergeten we hier ook nog de benodigde ruimte voor het maken van partities. bij het maken van partities verdwijnen er altijd een paar 100 mb's. dus da's dan alweer een paar 100, dan nog de page file: 1,5 GIG dan nog de slaapstand: 500MB hier en daar nog wat verloren ruimte… loopt hard op zo :wink:

  oplossing? een extra HD :lol: het is tochal niet verstandig om je HD klem vol te gooien.
 • Vuistregel is 10% van een complete Harddisk (bij XP soms iets meer) word gebruikt voor het File Alocation Table (FAT, NTFS, Etc Etc)

  Dus koop je een harddisk van 180gig en je maakt 'm gebruiksklaar hou je nog ongeveer 162gig over….
 • [quote:b4a62b2f1b="Double-X"]Vuistregel is 10% van een complete Harddisk (bij XP soms iets meer) word gebruikt voor het File Alocation Table (FAT, NTFS, Etc Etc)

  Dus koop je een harddisk van 180gig en je maakt 'm gebruiksklaar hou je nog ongeveer 162gig over….[/quote:b4a62b2f1b]
  :-? Dus volgens jouw "vuistregel": Als ik een 110 Gig schijf heb, wordt 10 Gig gebruikt voor de Allocation Table :-? Lijkt mij sterk. Het verschil tussen Werkelijke Gigs en die op de schijf staan komt vaak doordat de fabrikant 1000 Mb aanduit als 1 gig, terwijl 1024 Mb pas 1 Gig is.
 • Ik zeg alleen dat het een vuist regel is en dat het ongeveer 10% van de schijf is.

  Een vuistregel is ongeveer he…. niet exact…
 • Kijk eens of dit programma wat uithaalt: http://www.ccleaner.com/
 • [tip]
  Een heel mooi programma om heel snel te zien waar je gigabytes blijven heet Treesize
  Jammer genoeg niet gratis maar je kunt hem wel uitproberen.
  [/tip]
 • bedankt voor de tips!! ga het uit proberen
 • Tijdje geleden merkte ik dat mijn c-schijf (met alleen windows en programma's) 9,.. Gb bezet had van de 10 Gb. eh …???

  Dan idd met spacemonger (zie een van de berichten hierboven) naar de c gegaan, stond daar toch geen dat-bestand van bijna 5 gig groot. Waar het vandaan kwam mag de duivel weten, maar ik verwijderde het vanuit spacemonger en voilà !
 • ik heb spacemonger erover gegooid en hij ondekte op iedere schijf dat de prullenbak een groot gedeelte voor haar rekening nam.

  De prullenbak was echter al leeg. Hie kan dit?? Ik kan wel de prullenbak in spacemonger verwijderen maar dit lijkt me niet de normale manier….

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.