Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Hoe formateren XP

Sandy
9 antwoorden
 • Tja, klinkt wel erg simpel, maar nog niet gelukt. Ik kan niet meer inloggen in XP. Waarschijnlijk soort virus. Ik kies er voor de hele schijf te formateren. Ik heb geen recovery schijven gemaakt ooit. Met oude opstartschijven lukt het niet. Als ik in a: format c: opgeef, herkent hij dat niet. Hoe zit het ook alweer.?
 • Dan is je C-scijf ws. NTFS geformateerd; Dos kent dit formaat niet. Ik gebruik altijd Partition Magic daarvoor.
 • Het format commando is een oud DOS commando welke alleen overweg kan met FAT/FAT32 bestandssystemen, het gaat dus niet lukken om een NTFS schijf te formatteren vanaf een MS-DOS opstartdiskette! Dat hoeft in principe ook niet, de C: schijf kan tijdens de installatie worden geformatteerd als er om gevraagd wordt. De overige schijven kunt u overigens ook vanuit XP zelf formatteren. U doet er overigens wel verstandig aan de schijf vooraf te partitioneren.
 • hij heeft niet gezegt dat het een ntfs partitie is. het kan ook zijn dat de opstartdiskette geen format file bevat. dan moet je een opstartdiskette van dos6.22 hebben of een win98 opstart diskette. in iedergeval moet de diskette het format.com bevatten.
 • [quote:1264dbc382="eduard33"]hij heeft niet gezegt dat het een ntfs partitie is. [/quote:1264dbc382]
  Dat blijkt hieruit:[quote:1264dbc382] Als ik in a: format c: opgeef, herkent hij dat niet. Hoe zit het ook alweer.?[/quote:1264dbc382]
 • Dus in het kort: gewoon Windows XP-schijf in de drive; computer opnieuw opstarten en bij de installatie aangeven de harde schijf te formateren als ntfs!
 • nee hij zegt: Als ik in a: format c: opgeef, herkent hij dat niet. Hoe zit het ook alweer.?


  maar wat herkent hij niet?? de schijf of de opdracht?? ik kan dat daar niet uithalen. :P
 • Een paar overduidelijke antwoorden schijnen niet door iedereen helemaal begrepen te worden. Daarom even een aanvulling: Op moderne PC's kun je in de BIOS toch instellen dat vanaf de CD opgestart moet worden. Dus CD voor Windows XP in de drive, opnieuw opstarten en alles wijst zich dunkt me vanzelf. Onlangs nog gedaan op de PC van mijn dochter. Volledig vrije keus tussen FAT32 en NTFS. En niks opstartdiskette in A, dat is bij XP niet meer nodig. Ik zie zelfs hoe langer hoe meer het ontbreken van een diskettedrive in nieuwe PC's.
  Hoe dan ook, op deze manier moet het toch geen probleem zijn?


  Jan de Boer
 • moet je wel een cd hebben waarmee je kunt opstarten. heb je alleen een update cd kan het lastig worden… :wink:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.