Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

syteemherstel

lion
16 antwoorden
 • Ik wil mijn systeem herstellen naar een datum in november. Als ik klik op
  het betreffende scherm in systeemherstel, dan kan dit niet. Is er een manier om dit voor mekaar te krijgen?
 • Je kan alleen terug gaan naar herstelpunten die minder dan een bepaalde tijd oud zijn. Weet niet precies meer hoeveel, maar dacht drie weken, oftewel je kan nu niet meer naar een punt in november.

  Ook heb ik iets anders gevonden, ben alleen nog niet achter de preciese regelmaat. Volgens mij is het zoiets: je kan niet naar de vorige maand als de maand waar je nu in zit al twee weken of meer loopt. Ik kon een keer niet naar een punt in de vorige maand (er was er eentje op de 30ste) terwijl het toen de 15e was van de nieuwe maand, maar kon wel terug naar de 4e op de 23e (andere keer).
 • Hangt o.a. af van de grootte die jij aan je systeemherstelmap toekent. Als er een aantal gemaakt zijn en de grootte overschrijdt de aangegeven grootte dan worden de oudste gewist en een nieuw (actueel) in de plaats aangemaakt.
 • ook op maximale grootte kan je niet meer dan iets van drie weken terug, al is die C:\system volume information\ en D:\system volume information\ nog lang niet de opgegeven maximale grootte
 • Wat Passer zegt klopt: ik heb een flinke grootte vastgesteld voor systeemherstel en ik kan terug naar begin oktober, terwijl ik toch flink wat hersteldata heb (vetgedrukt in de datumlijst).

  Waar Kid Jansen de drie weken vandaan haalt is mij niet bekend. Misschien dat als je de maximale ruimte reserveert en elke dag een herstelpunt maakt?
 • Nee, er is een bepaalde termijn, herstelpunten worden na een x aantal dagen gewist. Hieruit blijkt maar weer eens, dat systeemherstel geen substituut is voor deugdelijke backups.
 • [quote:59c407dd26="gerben"]Nee, er is een bepaalde termijn, herstelpunten worden na een x aantal dagen gewist. Hieruit blijkt maar weer eens, dat systeemherstel geen substituut is voor deugdelijke backups.[/quote:59c407dd26]
  Nu maak ik zelf dus backups zoals het hoort.
  Maar zou er geen mogelijkheid zijn om XP op een bepaalde manier af te richten, zodat je het kunt vertellen dat het met z'n tengels van bepaalde systeemherstelbestanden afblijft??
  Tips & Tricks ?
  Ben ik wel nieuwsgierig naar?
 • Voor Gerben: als je dit zo zeker stelt, waar valt dan die termijn te vinden? Mijn XP Home bewaart i.i.g. een aantal maanden zijn herstelpunten (i.i.g. 31/2), zoals ik vandaag nog kan konstateren.

  Systeemherstel is inderdaad geen substitutie voor backups. Die maak ik ook konsekwent. Systeemherstel is meer iets om narigheid bij installatie van programmas of het optreden van bepaalde virussen "even" te herstellen.
 • @KAVD
  ik heb gemerkt dat na een install van SP2 alle herstelpunten verdwenen waren, kun je daar uitsluitsel op geven?
 • Wish I could help you!!

  Ik schijn een van de weinigen te zijn bij wie SP2 vlekkeloos, zonder ENIG spatje probleem, is verlopen.

  Ik heb geen antwoord voor je.
 • :lol: :lol: :lol:
  Heb toendertijd ook SP2 bvij mijn meisje geinstalleerd, ALLES prima MAAAR geen backup cq herstelpunten te vinden
  Ben blij voor jou dat alles foutloos loopt, maar mijn vraag blijft: kun jij herstelpunten van VOOR de installatie van SP2 terugvinden cq -zetten??
 • Aangezien SP2 het systeem op vele tientallen punten diepgaand aanpast, lijkt het gebruik van een pre-SP2 herstelpunt me absoluut fataal voor het normaal functioneren van Windows. Zelfs als het mogelijk zou zijn, zou ik dat [i:c3c9c1a491]absoluut[/i:c3c9c1a491] niet doen. Het feit dat SP2 zelf de herstelpunten blijkbaar verwijderd lijkt me dan ook een heel verstandige keuze van Microsoft.
 • mijn pc maakt volgens mij twee keer per maand een herstelpunt, en voor ieder programmaatje dat ik (de)installeer. Zoals ik ook al had gezegd zijn allebei de System Volume Information mappen bij elkaar nog nooit zoveel geweesd als wat ik heb opgegeven als max. Die drie weken heb ik niet ergens gevonden ofzo, het is meer door ervaring van meerdere xp machines die al enkele jaren draaien, ik kon nooit meer dan drie weken terug en nooit was die map de aangegeven max, en ook niet bijna.

  Ben overigens met Binary eens dat je niet herstelpunten moet gebruiken van [i:991facb220]voor[/i:991facb220] een grote wijziging aan je systeem op een moment [i:991facb220]na[/i:991facb220] de wijziging. Dan ga een deel wel veranderen en een ander deel niet, en ik denk niet dat dat erg goed zal lopen (weet het eigenlijk wel zeker)
 • Het is verder geheel niet van belang, maar ik ben benieuwd naar die termijn van 3 weken. Mijn systeemherstel op dit moment, met herstelpunten van NA de installatie van SP2: Gereserveerde ruimte 5747MB, vroegste herstelpunt 2 oktober 2004, in totaal 46 herstelpunten. Een 120 Gig. schijf voor driekwart vol.

  Ik heb daarbij een forse hoeveelheid software, beveiliging etc. geinstalleerd. Mag aannemen dat mijn ruime herstelmogelijkheid niet ligt in een minimaal systeempje, dus kleine herstelbestandjes!
 • Wat wetenswaardigheden rondom "System Restore":

  - Het systeem streeft ernaar om 1 herstelpunt per dag te maken. Het kan wel eens zijn dat je constateert dat er een dag is overgeslagen. De reden kan b.v. zijn: het herstelpunt van de dag ervoor is om 14:17 uur gemaakt en je hebt je PC de dag erna voor 14:17 uur aan- en weer uitgezet.
  Herstelpunten worden aleen gemaakt op een tijdstip dat 24 uur later ligt dan de laatste en dan nog uitsluitend als de machine "een paar minuten rust" heeft gehad….
  - De hoeveelheid herstelpunten is wel degelijk afhankelijk van de ruimte die je hiervoor hebt ingesteld en tevens van de hoeveelheid informatie (data) die op dat moment op schijf staat.
  - Reserveer niet teveel schijfruimte voor System Restore. Dit is volslagen zinloos. Weet jij nog hoe je systeem er 4,5 week geleden uit zag???
  In de praktijk levert een (minimum!!) van ca. 250 Mb en een maximum van ca. 350 Mb meer dan voldoende herstelpunten op.
  - System Restore werkt min of meer "stackgewijs"; op een bepaald moment is er een maximum aantal herstelpunten bereikt. Er zullen dan wat oude worden verwijderd, waarna er weer wat nieuwe "bijpassen".
  - In geval van een virus infectie kan het raadzaam zijn System Restore uit te schakelen, omdat er een kans bestaat dat de besmetting "mee is genomen" naar de betreffende map. Na uitschakeling zal Windows eveneens de map verwijderen en zijn dus alle eerder gemaakt herstelpunten foetsie. Jammer, maar 't is niet anders. Vervolgens (na grondige verwijdering v.h. virus) kan System Restore weer geactiveerd worden, waarna er weer een kakelverse hoeveelheid data wordt aangemaakt. Vergeet niet "de hoeveelheid schijfruimte, nodig voor System Restore weer even aan te passen!!
  - "System Restore" is geen tovenaar. Corrupte data en dat soort zaken kunnen niet worden hersteld.
 • Ton, hartelijk dank voor de info
  In antwoord op jouw vraag over Weet jij nog hoe jouw systeem er 4 weken geleden uitzag?'

  JA , ik werk met een basic system en verander , behoudens updates voor virusscanner en hitman pro niets. Wat ik niet nodig heb komt er NIET op :lol:
  Is wat anders bij andere 5 machines in huis, maar dan is een clean install vaak niet allen nuttig maar ook nodig

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.