Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

XP: toegang tot programma's onder limited account

None
5 antwoorden
 • Mijn zoon heeft een 'limited account' gekregen maar ik wil em wel toegang geven tot een aantal spellen. De spellen werken helemaal niet, of het spel werkt wel maar de score kan niet weggeschreven worden in het register of een ini-bestand. Al met al werkt geen enkel spel correct. Heeft iemand hier ervaring mee hoe ik dit probleem kan oplossen? Ik wil niet dat hij administratorrechten krijgt.
 • Veel games eisen ook admin rights. En dan ook nog direct naar het Internet gaan…SIMS2 maakte het daarbij heel bont in de gebruiksaanwijzing: firewall uit, viruschecker uit. Ik heb het volgende gevonden want ook daar heb ik geen zin in "malware".
  Er blijkt toch een kunstje te zijn dat het mogelijk maakt een programma te gebruiken als "gewone" gebruiker. Methode beschreven in:
  http://www.kayodeok.co.uk/weblog/200407/31/gaming_account.html . Komt neer
  op de volgende stappen:
  - maak een games gebruiker aan met volledige rechten, met paswoord;
  - start de runas service op (uitvoeren als);
  - laat de gewone gebruiker het programma uitvoeren als deze games gebruiker.
  Voor de precieze details wordt naar de bovenstaande link verwezen. Compleet recept volgen, óók het met Regedit vermijden van het aanloggen.

  Succes André
 • bedankt Andre, dit werkt prima!

  groet,

  Jan
 • Het is gewoon dirty programmeerwerk dat die adminrechten nodig zijn.

  Je kunt run as ook deel maken van de snelkoppeling, via rechtsklik Eigenschappen kun je dan de opdracht aanpassen. Weet het niet uit het hoofd maar het lijkt erg op zoals je dat doet bij scriptjes om netwerkmappings te maken. Het is iets als runas /user:xxxxx en mogelijk kun je er ook een password bij opgeven.

  [quote:8c30109374]

  C:\Documents and Settings\Edmond Varwijk>runas /?

  <knip>

  Voorbeelden:
  > runas /noprofile /user:mijncomputer\beheerder cmd
  > runas /profile /env /user:mijndomein\beheerder
  "mmc %windir%\system32\dsa.msc"
  > runas /env /user:gebruiker@domain.microsoft.com "notepad "my file.txt""

  Opmerking: geef het wachtwoord van de gebruiker alleen op als hier om wordt gevraagd.

  [/quote:8c30109374]

  Hmm, ik zie zo geen password optie. Ga ik nog eens even uitzoeken.

  groetjes Ed
 • Ik ben er inmiddels achter dat sommige programma's wel werken onder een limited account als ze maar in C:\Program Files worden geinstalleerd. De optie van Edmond heb ik ook nog even geprobeerd maar die werkt niet in alle gevallen. Wel apart want met Run As en dan handmatig de andere gebruiker selecteren werkt wel.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.