Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

WIN 98 start niet meer op in dual-boot, WIN 2000 nog wel

Jank
3 antwoorden
 • WIN 98 SE op C.
  WIN 2000 op D.
  Nadat ik vanuit WIN 98 met Norton respevtievelijk de D en vervolgens de C schijf heb gedefragmenteerd, kan ik na opstarten vanuit mijn opstartmenu alleen WIN 2000 opstarten.
  Als ik kies voor WIN 98 dan geeft deze aan: ongeldige diskette, plaats een andere diskette, vervolgens druk ik op een toets en dan volgt de mededeling: Boot failure
  Reboot and select proper boot device.
  Na weer een toets in te drukken kom ik weer in het opstartmenu. Kies ik voor WIN 2000, dan start deze op zonder mankeren.
  Waar ligt de fout?
 • Ik heb ondertussen een Ghost teruggezet en warempel, hij doet het weer. D.w.z. de eerste keer dat ik WIN 98 opstartte, reageerde mijn muis niet, USB muis.
  De tweede keer melding, dat er geen seriele muis was aangesloten, maar mijn muis werkte nu wel.
  Sterft mijn HD een langzame dood? :evil:
 • [quote:3af5c553a2="Jank"]Nadat ik vanuit WIN 98 met Norton respevtievelijk de D en vervolgens de C schijf heb gedefragmenteerd, kan ik na opstarten vanuit mijn opstartmenu alleen WIN 2000 opstarten. Als ik kies voor WIN 98 dan geeft deze aan: ongeldige diskette, plaats een andere diskette, (..)


  Ik heb ondertussen een Ghost teruggezet en warempel, hij doet het weer. D.w.z. de eerste keer dat ik WIN 98 opstartte, reageerde mijn muis niet, USB muis. De tweede keer melding, dat er geen seriele muis was aangesloten, maar mijn muis werkte nu wel. Sterft mijn HD een langzame dood? [/quote:3af5c553a2] Er hoeft niet direct een verband te zitten tussen het corrupt raken van systeem opstartbestanden, en een muis probleem. USB - en Seriele muis? Gebruik je dan twee muizen tegelijk? Maar als je de harde schijf wantrouwt, is dat wel een goede reden om deze te testen met de diagnostische software van de harde schijf fabrikant. En verder er natuurlijk op letten of je harde schijf niet anders klinkt dan voorheen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.