Vraag & Antwoord

OS Windows

WIN 98 start niet meer op in dual-boot, WIN 2000 nog wel

3 antwoorden
  • WIN 98 SE op C. WIN 2000 op D. Nadat ik vanuit WIN 98 met Norton respevtievelijk de D en vervolgens de C schijf heb gedefragmenteerd, kan ik na opstarten vanuit mijn opstartmenu alleen WIN 2000 opstarten. Als ik kies voor WIN 98 dan geeft deze aan: ongeldige diskette, plaats een andere diskette, vervolgens druk ik op een toets en dan volgt de mededeling: Boot failure Reboot and select proper boot device. Na weer een toets in te drukken kom ik weer in het opstartmenu. Kies ik voor WIN 2000, dan start deze op zonder mankeren. Waar ligt de fout?
  • Ik heb ondertussen een Ghost teruggezet en warempel, hij doet het weer. D.w.z. de eerste keer dat ik WIN 98 opstartte, reageerde mijn muis niet, USB muis. De tweede keer melding, dat er geen seriele muis was aangesloten, maar mijn muis werkte nu wel. Sterft mijn HD een langzame dood? :evil:
  • [quote:3af5c553a2="Jank"]Nadat ik vanuit WIN 98 met Norton respevtievelijk de D en vervolgens de C schijf heb gedefragmenteerd, kan ik na opstarten vanuit mijn opstartmenu alleen WIN 2000 opstarten. Als ik kies voor WIN 98 dan geeft deze aan: ongeldige diskette, plaats een andere diskette, (..) Ik heb ondertussen een Ghost teruggezet en warempel, hij doet het weer. D.w.z. de eerste keer dat ik WIN 98 opstartte, reageerde mijn muis niet, USB muis. De tweede keer melding, dat er geen seriele muis was aangesloten, maar mijn muis werkte nu wel. Sterft mijn HD een langzame dood? [/quote:3af5c553a2] Er hoeft niet direct een verband te zitten tussen het corrupt raken van systeem opstartbestanden, en een muis probleem. USB - en Seriele muis? Gebruik je dan twee muizen tegelijk? Maar als je de harde schijf wantrouwt, is dat wel een goede reden om deze te testen met de diagnostische software van de harde schijf fabrikant. En verder er natuurlijk op letten of je harde schijf niet anders klinkt dan voorheen.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.