Vraag & Antwoord

OS Windows

Formatteren..?

Anoniem
SoNiC03
5 antwoorden
 • Hey mensen morge ga ik naar mn neef, en ik moet windows xp pro voor hem opnieuw installe. Ik heb het systeem bekeken en ik heb t al geprobeerd te reinstalle maar als je zijn pc opnieuw opstart geeft de monitor een grijs beeld met witte vierkantjes.. dus dan moet ik t beeldscherm uitzetten en later weer aanzetten maar dan ben ik de optie van "opstarten vanaf de CD" voorbij dus ik weet niet wanneer ik iets moet drukken. Dus mijn idee was om gewoon de C schijf te formattere en het dan via de CD te installeren. Maar mijn vraag is wat gebeurd er zodra je de C schijf hebt geformatteerd? reboot hij dan of kan ik via de D schijf de CD openen en XP installeren? want als hij reboot dan heb ik weer problemen met het beeld en kan ik dan windows niet installeren.. dus dan heeft hij geen werkende pc meer…

  Aub ook hulp gevraagd wat te doen met de monitor die zo gek grijs beeld geeft gelijk na het opstarten.. en pas werkt als je het een tijdje uitzet en weer aanzet. Het betreft een Medion Flat monitor 17 inch van de Aldi..(<– dat zal t waarschijnlijk zijn :wink: ) Verdere systeem specs kan ik niet geve wel de videokaart dat was Geforce 5200 nog wat… dus de video drivers hebben niet geholpen.. en monitor drivers kan ik niet vinden dus miss iemand linkje?

  Alvast zeer bedankt voor jullie hulp!

  Groetjes, Marco
 • ik denk dat je in de bios (druk bij het opstarten op del, meestal) moet aanzetten dat ´ie van cd moet booten/starten.
  als dan de xp-cd erin zit moet de setup vanzelf te voorschijn komen.
 • xp installeren

  Beeldscherm: geen idee… :-? (moest je hiervoor drivers installen toen je het aankocht?)

  Om op de cd te komen moet je op zeker ogenblijk gewoon 'strike any key' en dus - of je nu beeld hebt of niet - tokkel je tijdens de opstart maar wat op enkele toetsen en je raakt normaal wel op je install-cd.
 • dankjewel tot nu toe voor de antwoorden, maar kan iemand me nog vertellen wat er gebeurd zodra je de C schijf formatteert? kan ik dan gelijk de D schijf openen en dan het via de CD installeren?
 • [quote:9921801735="SoNiC03"]dankjewel tot nu toe voor de antwoorden, maar kan iemand me nog vertellen wat er gebeurd zodra je de C schijf formatteert? kan ik dan gelijk de D schijf openen en dan het via de CD installeren?[/quote:9921801735]Als jij je c-schijf formateert maak je die eigenlijk gewoon lèèg. Staat dus niks meer op: geen windows, geen eigen data of bestanden, niks komma niks gegevens.
  Je kan dan ook geen D meer openen (tenzij met een bootdisk als je fat32 hebt, tenzij met… maar gewoon gesproken: niks meer te openen)
  Je moet dus van nul opnieuw beginnen met een windows of zo er op te installeren.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.