Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

E-mail archief verplaatsen

Siebren
4 antwoorden
 • [b:a0c6a106c3]Beste Leden, allereerst voor allemaal de beste wensen, en vooral een gezond 2005 !!
  [/b:a0c6a106c3][/color:a0c6a106c3]
  In een computerblad "waarschijnlijk ComputerTotaal" heb ik gelezen dat de E-mail-archiefplaats van Outlook Express te verplaatsen is naar een andere partitie of andere HD.
  Kan het artikel niet gauw genoeg terug vinden.
  Kan iemand mij helpen?
  Bij voorbaat dank voor een antwoord.

  Vriendelijke groet Michiel. :)
 • In OE klik je Extra > Opties… > Onderhoud > Archiefmap. Vul daar een andere map in waar je de emails wilt hebben (of waar ze al staan).
 • Bovenstaande klopt,

  Maar nu meende ik ooit eens gelezen te hebben in CT dat via een aanpassing in het register ook je archief van Oulook Express op een netwerk drive kunt zetten. (normaal kan dit namelijk niet)
  Ik kan dit nergens terug vinden, kan iemand mij hier mee helpen
 • de derde hit met zoeken op google (trefwoorden: outlook express register archiefmap) leverde het volgende op:

  [quote:4fefb0a7a2]TIP OUTLOOK EXPRESS :

  Outlook Express onder Windows 9x slaat de gegevens op in de map C:\WINDOWS\Application Data\Identities\{…}\Outlook Express\. Onder Windows XP wordt de e-mail opgeslagen in de map C:\Documents and Settings\Local Settings\uw naam\Application Data\Identities\{….}\Outlook Express\. In de genoemde map staan meerdere files, allen met de extensie DBX. Door de inhoud van deze directory te kopiëren naar een andere locatie (bijvoorbeeld D:\MijnData\Mail) heeft u een back-up van uw huidige e-mail. U kunt Outlook Express laten verwijzen naar de locatie waar u het back-up geplaatst hebt (of een reeds eerder gemaakte back-up). Dit kunt u doen door te kiezen voor Extra, Opties, tabblad Onderhoud, Archiefmap, Wijzigen (afsluiten en opnieuw opstarten). Zorg wel dat u altijd een kopie van de DBX bestanden heeft, OE wil namelijk bij deze actie nog wel eens wat verwijderen! Mocht dit gebeuren, dan plaats u het kopie over de nieuw aangemaakte DBX bestanden en is het probleem opgelost.

  U kunt de wijziging ook doorvoeren in het register met behulp van REGEDIT. Door de sleutel in het register aan te passen aan de nieuwe locatie, kan Outlook Express de *.DBX files in de nieuwe locatie gebruiken. De betreffende sleutel (`Store Root`) kunt u vinden met de zoekfunctie van REGEDIT (CTRL+F, gebruik als zoekwoord de huidige locatie of het woord `Store Root`). De locatie moet (ongeveer) overeenkomen met:

  [HKEY_CURRENT_USER\Identities\{GUID}\Software\Microsoft\Outlook Express\6.0]
  [/quote:4fefb0a7a2]

  Simpelgezegd: je moet met REGEDIT gaan sleutelen in je register. Je moet de store root van Outlook express opzoeken. En hier kan je hem veranderen. Dit kan naar elke plek in het netwerk.

  [b:4fefb0a7a2]Let op[/b:4fefb0a7a2] uit ervaring kan ik zeggen dat wanneer er 2 of meer personen tegelijkertijd gebruik maken van de archiefmap van Outlook Express, er een grote kans bestaat dat je alles kwijt bent. Er mag maar 1 persoon tegelijkertid hier gebruik van maken. Mocht je toch het risico lopen dat dit gebeurt maak dat regelmatig een back-up van je gegevens (hier wordt elke dag om 4 uur een back-up gemaakt)

  Ik hoop dat dit voldoende is,

  Mvg Rainmaker

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.