Vraag & Antwoord

OS Windows

Dualboot W2000 / XP

Anoniem
Edmond Varwijk
5 antwoorden
 • Twee korte vraagjes over dualboot:

  - Als ik een W2K/XP dualboot systeem maak, moet ik dan onder elk besturingssysteem dezelfde software opnieuw installeren?
  (Bijv Office, moet ik dat zowel onder W2K EN XP installeren, of doe je dat 1 keer, en kun je de software dan onder elk besturingssysteem benaderen?

  - Als ik hardwarematige instellingen wijzig onder het ene OS (Bijv netwerkkaart of videokaart), vindt ik die wijzigingen dan ook terug onder het andere OS?, of kunje twee echt verschillende systemen maken op 1 pc (met 1 HD).

  Thanx, P de BB
 • Hallo,

  Je moet Office op elk OS apart installeren, dit kan je op hetzelfde installatiepad (C:\Program Files\…) doen. Ook andere programma's kun je het beste op alle twee de OS's installeren omdat ze dan zich correct kunnen registreren bij het OS.

  Ook de hardwarematige instellingen moet je op alle twee de OS's apart instellen.

  compu4ever
 • Volgende probleem:

  1 Hd, 2 partities: C=NTFS met W2K, D=NTFS met XPprof.
  Allebei op primary partitie.

  Volgend stappen uitgevoerd:
  1-» op C heb ik W2k geinstalleerd
  2-» ghost van C gecreeerd
  3-» op D heb ik XP geinstalleerd.
  4-» ghost van D gecreeerd

  5-» Toen een ghost van C teruggezet.

  En nu wil alleen nog maar W2K opstarten!, als ik voor XP kies in het bootmenu, blijdt alles zwart.
  Help!

  P de BB
 • Found it!

  Normaal was er geen vuiltje aan de lucht geweest als ik eerst W2K had geinstalleerd, dan XP en DAN PAS 2 images had gemaakt.

  Nu had ik eerst W2K geinstalleerd en toen een W2K-image.
  Toen XP en daarna een XP-image.

  S far so good, maar als je dan de W2K image terugzet, worden (ook) 2 bootbestanden teruggezet: NTLDR en NTDETECT.COM.
  waardoor de bootloader kaduuk gaat.

  Oplossing: de 2 files NTLDR & NTDETECT.COM van de XP schijf kopieren naar de root van de W2K partitie!

  Cheers, P de BB
 • [quote:5579cdc5d4="compu4ever"]Je moet Office op elk OS apart installeren, dit kan je op hetzelfde installatiepad (C:\Program Files\…) doen. Ook andere programma's kun je het beste op alle twee de OS's installeren omdat ze dan zich correct kunnen registreren bij het OS.[/quote:5579cdc5d4]

  Niet mee eens. Wat je prima kunt doen is 3 partities maken. 1 partitie (C:)Windows 2000 (of elke andere Windows), 2e partitie (D:) Windows XP (of elke andere Windows) en een derde partitie (E:) voor de programma's. Wat je dan doet is dat je de Office-installatie eerst onder Windows 2000 start en verwijst naar E:\Program Files (zelf even aanmaken daar) als installatielokatie. Office installeert zich, registreert zich in de Registry van Windows 2000. OK, klaar. Rebooten. XP laden. Weer Office-installatie starten en weer verwijzen naar E:\Program Files als installatielokatie. Meldingen over dubbele bestanden OK-en. Office zal zich dan installeren onder XP en registreren in het Register van WinXP.

  Uiteindelijk heb je dan dus 2 OS-en op C: en D: met beide in hun Registry alle nodige verwijzingen naar een Office waarvan de bestanden prima gevonden worden op E:\Program Files.

  Heb dit vaak gedaan en nooit problemen meegehad.

  Vervolgens maak je images van alle 3 partities.

  Je zou nog een vierde partitie en meer kunnen overwegen voor je Data.

  En hou er bij de formattering van E:\ rekening mee dat als je kiest voor FAT32 of NTFS alle OS-en die je gebruikt die formattering moeten ondersteunen. Ik zou gaan voor NTFS als je geen Win9x meer gebruiken wilt in de dual/triple/quadriple-boot, en voor FAT32 als je dat wel nog wilt doen.

  groetjes Edmond

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.