Vraag & Antwoord

OS Windows

Bestanden helemaal verwijderd??

8 antwoorden
  • Ik heb thuis twee pc's, op een ervan staat win98, op de ander XP. Deze pc's worden voor iemand anders. Ik heb echter geen zin om de hele pc opnieuw te installeren (en de ander kan dat niet). Onlangs hoorde ik dat verwijderde bestanden uit de prullenbak toch nog ergens blijven hangen. Is er een programma op ze helemaal te verwijderen. Zo ja, waar kun je dat downloaden. :roll:
  • ik dacht killdisk
  • ik dacht killdisk http://www.computertotaal.nl/downloads/prog.cfm?id=187
  • Dus als ik dit programma installeer kan ik zonder windows eraf te gooien de schijf schoon maken?? Dat staat namelijk niet letterlijk in de tekst waar de link naar verwijst.
  • NEE Met killdisk vernietig je je partities en moet je dus allles weer opnieuw instaleren Er zijn dan wel geen bestanden meer te lezen van jouw oude data dacht ik ,maar er zijn best wel programma's die ook daar doorheen breken Als je je windows wilt laten staan, zul je in t software onderdeel van je config scherm al de programma's die de ander niet nodig heeft moeten verwijderen, je Mijn Documente weggooien, je tempfiles leeg moeten halen, je temp inet files moeten legen, je cookies verwijderen etc etc etc De enige safe manier die ik ken is je schijf formateren, een nieuwe bootrecord aanmaken, Zerofil tweemaal op je schijf zetten ( of een Lowlevel format ) en alles opnieuw instaleren DUS....aan jou de keuze
  • Om de niet-gebruikte schijfruimte van een harde schijf te wissen is er een handig programmaatje met de logische naam Eraser ([url]http://www.heidi.ie/eraser/[/url]). Als je het geïnstalleerd heb klik je met de rechtermuisknop op de schijf of partitie en klik je op 'erase unused space,' heel simpel dus!
  • [quote:322055bdfa] Om de niet-gebruikte schijfruimte van een harde schijf te wissen is er een handig programmaatje met de logische naam Eraser (http://www.heidi.ie/eraser/). Als je het geïnstalleerd heb klik je met de rechtermuisknop op de schijf of partitie en klik je op 'erase unused space,' heel simpel dus! [/quote:322055bdfa] Dus met dit programma kun je windows laten staan en alle gedelete bestanden helemaal laten verdwijnen?????????
  • Precies, daar is het voor gemaakt.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.