Vraag & Antwoord

OS Windows

automatisch afsluiten win95

10 antwoorden
  • hallo ik heb een oude pentium 150 met win95 erop maar nu had ik een vraagje of je deze automatisch kan laten uitschakelen zonder de oranje welbekende tekst dat ik de komputer mag uitzetten, niet dat ik er lang op moet wachten maar misschien weten jullie hoe dit moet alvast bedankt
  • Ligt meestal aan de hardware en soms ook nog aan bepaalde Windows instellingen. Zonder ATX netvoeding zie ik sowieso geen mogelijkheden (dat is de hardware eis, de rest maakt dan niet uit).
  • [quote:c82dcaeed7="Hans.Vosman"]Ligt meestal aan de hardware en soms ook nog aan bepaalde Windows instellingen. Zonder ATX netvoeding zie ik sowieso geen mogelijkheden (dat is de hardware eis, de rest maakt dan niet uit).[/quote:c82dcaeed7] ik hep een atx voeding hiermee neem ik aan dat het iets met de voeding is?? moet ik daar iets verzette ofzow??
  • het heeft niets met de psu temaken. win 95 kan niet auto afsluiten
  • [quote:f106a91c90="plextor"]het heeft niets met de psu temaken. win 95 kan niet auto afsluiten[/quote:f106a91c90]waarom bij mij dan wel?? ik heb nog steeds een win95 machine staan (merk ibm) en gaat automatisch uit. vraag niet hoe, want dat weet ik niet. ook niet wat voor kast of moederbord het is.
  • Ik heb nu geen WIndows 95 meer draaien op een computer met een ATX voeding, dus ik kan zelf de exacte werking niet nagaan. Je moet wel enige Bios opties (APM oid) en Windows opties instellen. Volgens mij kan Windows 95 dat wel. Ooit begonnen met een Pentium I-200MMX en een Intel 430HX moederbord. Dat werkte prima. Die draaide wel op OSR 2.1, maar of daar het verschil zit, dat zou ik echt niet weten.
  • wel hardware matig, wel met voeding te maken. als je op de uitknop drukt, gaat de stroom van het hele systeem af. aangezien je dat niet software matig kan...
  • [quote:ff988098e7="plextor"]het heeft niets met de psu temaken. win 95 kan niet auto afsluiten[/quote:ff988098e7]Dat was de vraag toch niet. Standaard wijze, via Start-Afsluiten-OK en dan verder zelf niks meer doen.
  • [quote:4bf0ff9604="tdw"]wel hardware matig, wel met voeding te maken. als je op de uitknop drukt, gaat de stroom van het hele systeem af. aangezien je dat niet software matig kan...[/quote:4bf0ff9604]Ook dat weet de vraagsteller, dacht ik. HIj wil alleen de "oranje welbekende tekst dat ik de komputer mag uitzetten", niet zien. Een AT voeding heeft een echte aan/uit schakelaar, niet software matig te schakelen en dus verschijnt die tekst. Een systeem met een ATX voeding zou na bv Start-Afsluiten-OK uitgezet kunnen worden door de computer zelf. Echt stroomloos is de PC dan nog niet, maar dat geldt voor elke PC met ATX voeding.
  • [quote:837bc23858="Hans.Vosman"][quote:837bc23858="plextor"]het heeft niets met de psu temaken. win 95 kan niet auto afsluiten[/quote:837bc23858]Dat was de vraag toch niet. Standaard wijze, via Start-Afsluiten-OK en dan verder zelf niks meer doen.[/quote:837bc23858]dat was de vraag wel. hij geeft het antwoord dat het niet kan

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.