Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Kan geen Windows 98 SE installeren

Anoniem
Jampie
6 antwoorden
  • Ik heb een computer in handen gekregen (P 2 MMX) waar ik W 98 SE op wil installeren. De Harde schijf heeft 2 partities waarvan ik bij de c partitie geen scandisk kan uitvoeren omdat de clustergrootte niet wordt ondersteund door scandisk. Vanaf de CD Rom speler kan ik W 98 niet installeren omdat na de initialisatie de pc direct weer terug valt op de e prompt (cd rom station) Hoe krijg ik W 98 op deze pc geinstalleerd?
  • Kun je in het BIOS komen?
  • Je zou eens kunnen proberen, de bestaande partities te verwijderen met delpart. Wordt de schijf wel correct herkend in het bios?
    http://www.russelltexas.com/delpart.htm
  • Fdisk kan misschien ook wel worden gebruikt. Wanneer de HD groter is dan 60GB moet je wel de aangepaste versie gebruiken. Inderdaad HD leegmaken door de partities te verwijderen en dan weer opnieuw partioneren. Let overigens op de juiste schijfgrootte. Soms wordt een HD verkeerd herkend, in dat geval de foute waarden niet gebruiken en dus ook fdisk niet gebruiken.
  • Ik kan wel in het bios komen en er zit maar een kleine harde schijf in. Is het ook mogelijk om met format c en dan de juiste parameters erachter de clustergrootte weer zodanig te herstellen dat scandisk het wel ondersteund?
  • Ik zou dat niet doen. Staat er nog belangrijke informatie op de harde schijf? Nee, dan gewoon geheel opnieuw beginnen. Zo ja, tja …

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.