Vraag & Antwoord

OS Windows

Kan geen Windows 98 SE installeren

6 antwoorden
  • Ik heb een computer in handen gekregen (P 2 MMX) waar ik W 98 SE op wil installeren. De Harde schijf heeft 2 partities waarvan ik bij de c partitie geen scandisk kan uitvoeren omdat de clustergrootte niet wordt ondersteund door scandisk. Vanaf de CD Rom speler kan ik W 98 niet installeren omdat na de initialisatie de pc direct weer terug valt op de e prompt (cd rom station) Hoe krijg ik W 98 op deze pc geinstalleerd?
  • Kun je in het BIOS komen?
  • Je zou eens kunnen proberen, de bestaande partities te verwijderen met delpart. Wordt de schijf wel correct herkend in het bios? http://www.russelltexas.com/delpart.htm
  • Fdisk kan misschien ook wel worden gebruikt. Wanneer de HD groter is dan 60GB moet je wel de aangepaste versie gebruiken. Inderdaad HD leegmaken door de partities te verwijderen en dan weer opnieuw partioneren. Let overigens op de juiste schijfgrootte. Soms wordt een HD verkeerd herkend, in dat geval de foute waarden niet gebruiken en dus ook fdisk niet gebruiken.
  • Ik kan wel in het bios komen en er zit maar een kleine harde schijf in. Is het ook mogelijk om met format c en dan de juiste parameters erachter de clustergrootte weer zodanig te herstellen dat scandisk het wel ondersteund?
  • Ik zou dat niet doen. Staat er nog belangrijke informatie op de harde schijf? Nee, dan gewoon geheel opnieuw beginnen. Zo ja, tja ...

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.