Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Hoe krijg ik de S-ATA drivers erop?

salsaborenko
3 antwoorden
 • Ik heb hier een nieuwe pc naast me staan waar windows xp op moet, alleen kom ik geen stap verder omdat de windows xp installatie geen vaste harde schijf ziet. Logische natuurlijk want hij heeft geen drivers ervoor. Je moet op F6 drukken en de diskette met de drivers aanleveren dan moet alles wel goedkomen, dat dacht ik ook maar verre van dat want hij pakt de drivers maar niet.

  Vele sites heb ik afgezocht en zie dat vele mensen er problemen mee hebben. Wat de oplossing steeds is? "Druk bij de install op f6, stop een flop met de drivers erin enz" wat ik constant doe. Ik zal uitleggen hoe ik te werk ga:

  1) bij het beginnen van de windows xp installatie druk ik op f6 wanneer dat gevraagd wordt.

  2) Na het bestanden inladen is de keuzen op 'E' drukken voor extra SCSI adapters enz of op 'Enter' als ik geen diskette heb. Keuze 'E' dus.

  3) Nu kan ik selecteren:
  'win2003 promise SATA378 Controller'
  'winxp promise sata378 controller'
  'win2000 promise sata378 controller'
  'winnt promise sata378 controller'
  De winxp promise controler dus (selecteren en enter).

  4) Nu kom ik weer bij 2 terecht met als bijvoeging dat setup de ondersteuning zal installeren, ik druk weer op de 'E'.

  5) Windows komt met de melding dat deze een stuurprog ervoor heeft maar als de fabrikant niet de voorkeur heeft gegeven aan de drivers opde flop dan moet ik ze door windows laten installeren. Druk op 'S' voor stuurprogramma op diskette of op 'enter' voor die van windows. Ik druk dus op 'S' waar totaal geen reactie op komt, dan maar op 'enter'.

  6)Ik kom weer bij punt 2 terecht met als toevoeging dat windows geen ondersteuning voor de hd kan installeren maar dat setup nu de ondersteuning voor de hd gaat installeren namelijk de bij 3 geselecteerde promise ssta378 winxp controller. De keuze is 'E' of 'Enter'…. Nou 'Enter' dan maar.

  7) Cd-rom spint op, beeld flits even op zwart en dan komt de keuze 'Enter' om Windows te installeren, 'R' voor herstellen / repareren of 'F3' voor afsluiten. Uiteraard 'Enter' en dan komt windows met de melding die elke keer komt 'setup kan geen vasteschijfstations in uw pc vinden, druk op f3 op af te sluiten'.

  Ook heeft het geen nut om bij punt 4 gelijk op 'enter' te drukken om vervolgens bij punt 7 te komen. Of als ik bij 2 op 'Enter' druk ipv 'E' waarnaar ik bij punt 7 kom. Nu hebben we alle mogelijke combinaties gehad.

  De Promise controler in de BIOS staat op ENABLED waaronder hij op onboard ide staat. De BIOS ziet de hardeschijf iedergeval wel maar windows natuurlijk weer niet :roll:

  Bedankt voor de hulp
 • Wat voor schijf heb je?

  Ik heb ditzelfde meegemaakt en moest uiteindelijk de drivers van de site van de fabrikant van de harde schijf halen. Van belang is ook de diskette te laten zitten tot windows de pc opnieuw opstart.

  succes


  Hans
 • Het is een WD 120GB 8mb 7200rpm SA150. De computer komt nog niet eens aan opstarten toe, ik loop die sessie door als hierboven en aan het einde komt te staan dat er geen hd is gevonden.

  Ik zal eens op de site van de hardeschijf fabrikant kijken misschien dat dat helpt. Als er nog meer tips zijn graag!


  Edit: *zucht* de drivers van de harde schijf site hebben niets geholpen, het blijft hetzelfde liedje. Zoveel mogelijkheden zijn er niet om die drivers in die pc te stoppen. Hoe moet dit *laat de moed zakken* :-?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.