Vraag & Antwoord

OS Windows

Nieuwe laptop met oude windows?

Anoniem
None
6 antwoorden
 • Ha allemaal,
  Ik heb een nieuwe laptop gekocht. Nu heb ik ook mijn oude laptop nog. Ik heb de harde schijf van mijn oude laptop volledig gekloond naar mijn externe harde schijf. Nu wil ik die kloon op mijn nieuwe laptop zetten.
  Op de oude laptop stond/staat Windows XP professional SP2.
  Is dit mogelijk? In de nieuwe laptop zit natuurlijk hele andere hardware dan in de oude. Krijg ik problemen als ik dit probeer? Hoe moet ik het wel doen?

  Alvast bedankt.
 • je kunt de backup wel terug zetten, maar waarschijnlijk moet je dan windows opnieuw activeren.
 • Het terugzetten van een kloon van een andere computer naar je nieuwe gaat vroeg of laat absoluut problemen opleveren. Dat zijn er teveel om hier op te noemen. Ik zou je dat absoluut afraden!

  Wat je wel moet doen vergt een hoop werk. Op je nieuwe apparaat de kale Windows installeren en dan al je programmas herinstalleren. Data (losse bestanden, teksten, muziek) kun je daarna van je kloon overzetten op het nieuwe apparaat. Denk daarbij goed eraan dat bij de installatie van de programmas de directories wel verwijzen naar de losse bestanden die je overzet.
 • Bedankt voor de reacties.
  [quote:fd072f6295="KAVD"]Het terugzetten van een kloon van een andere computer naar je nieuwe gaat vroeg of laat absoluut problemen opleveren. Dat zijn er teveel om hier op te noemen. Ik zou je dat absoluut afraden![/quote:fd072f6295] Zou je een aantal voorbeelden kunnen noemen? Zijn ze te verhelpen?
  [quote:fd072f6295="KAVD"]
  Wat je wel moet doen vergt een hoop werk. Op je nieuwe apparaat de kale Windows installeren en dan al je programmas herinstalleren. Data (losse bestanden, teksten, muziek) kun je daarna van je kloon overzetten op het nieuwe apparaat. Denk daarbij goed eraan dat bij de installatie van de programmas de directories wel verwijzen naar de losse bestanden die je overzet.[/quote:fd072f6295] Dat had ik zelf ook al in gedachten, maar aangezien ik daar niet zo'n zin in had, leek mij bovenstaande optie wel wat. :wink:

  Wie weet er nog betere manieren? :roll:
 • Wat je zelf ook al bedacht hebt: Windows kijkt bij het installeren naar het soort moederboard, de snelheid van het intern geheugen, stelt zich in op de interne processen, zoals communicatie tussen processor en intern geheugen. Er worden drivers geinstalleerd voor geluid, beeld, etc. Je nieuwe systeem zal een snellere CDRom of DVDRom hebben. Misschien een DVDschrijver die er niet in de oude zat.

  Als je hiervoor alle waarden van je oude apparaat hebt, loopt het systeem gegarandeerd vast. Met een beetje geluk krijg je het wel draaiende, maar zit je met een instabiel systeem dat bij het minste of geringste komt met onherstelbare foutmeldingen, vastlopers etc.

  Bovendien, als je een nieuw, ik neem aan sneller/uitgebreider, systeem hebt beperk je de snelheid en mogelijkheden van je nieuwe systeem door de oude waarden over te nemen.

  Stel dat je een melding van een hardwareprobleem krijgt: je kunt dan met bijvoorbeeld een diagnostisch programma geen diagnose stellen, omdat de instellingen van Windows en de nieuwe hardware niet overeenkomen.

  Maar wat is er tegen om te proberen je kloon op het nieuwe apparaat te zetten? Als het niet goed werkt formatteer je de schijf gewoon en bouwt het systeem vanaf de kale Windows op.
 • [quote:4d9e600a45="KAVD"]Maar wat is er tegen om te proberen je kloon op het nieuwe apparaat te zetten? Als het niet goed werkt formatteer je de schijf gewoon en bouwt het systeem vanaf de kale Windows op.[/quote:4d9e600a45] Het is uiteindelijk de laatste optie geworden. Het overzetten werkte voor geen meter. Het begon al met 'gezeik' van XP ivm met de productcode. Wel logisch natuurlijk, maar toch jammer, want er was geen mogelijkheid een geldige nieuwe code van de neiuwe laptop in te voeren. Toen besloot ik maar de boel te formatteren. :wink:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.