Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

wisselbestand is te hoog

wanderer
21 antwoorden
 • als ik in mijn windows taakbeheer kijk dan zie ik dat bij het wisselbestand, geheugen dat er 864 mb wordt gebruikt…veel te hoog..meestal staat hij op 250mb ongeveer…als ik dan bij processen kijk zie ik geen rare programma;s staan die veel geheugen pakken..
  heb al ad aware aagehad, opnieuw opgestart,,,hij blijft zoveel gehuegen pakken..wat kan dit zijn?
  ik draai Windows XP op 384 MHZ
 • Kijk eens via Start > uitvoeren > msconfig > tabblad opstarten of daar dingen tussen staan die er niet horen. Dingen die niet op dienen te starten bij het starten van Windows.

  Scan verder je PC eens op rotzooi met Hitman ( www.hitmanpro.nl )

  Onlangs nog nieuwe software geinstalleerd?
 • Ik heb net gekeken en heb wel een paar weggehaald, maar hij blijft het geheugen blijft hoog..nu zie ik ook rundll32 staan bij opstart menu…kan ik die ook verwijderen? ik weet niet waar die voor dienen…
 • Ik heb net gekeken en heb wel een paar weggehaald, maar hij blijft het geheugen blijft hoog..nu zie ik ook rundll32 staan bij opstart menu…kan ik die ook verwijderen? ik weet niet waar die voor dienen…
 • als je een vraag steld .
  doe dat dan in een topic maar niet steeds overal .
  lees de handleiding eens door
 • jeetje dat ging per ongeluk….ben net nieuw hier…
  was echt niet met opzet, ik kwam er achter dat ik het nieuwe onderwerp zag en ik kan het zelf niet verwijderen.
  MAAR KAN IEMAND MIJ HELPEN HIER? of krijg ik alleen verwijten???????
 • [quote:7f409b9f03="Tally76"]jeetje dat ging per ongeluk….ben net nieuw hier…
  was echt niet met opzet, ik kwam er achter dat ik het nieuwe onderwerp zag en ik kan het zelf niet verwijderen.
  MAAR KAN IEMAND MIJ HELPEN HIER? of krijg ik alleen verwijten???????[/quote:7f409b9f03]PC al gescand met Hitman?
 • Ja die heb ik aangezet en laten scannen, maar kwam niet veel uit..
  had daarvoor al ad aware laten scannen, die heeft wel het een en het ander verwijderd…maar heeft ook niet geholpen. Ik heb printscreen van mijn processen gemaakt maar die kan ik hier niet laten zien he?
 • Dat kan wel, maar je kunt 'm ook even op FTP zetten, bijvoorbeeld van je ISP, en hier even een link neer zetten.
 • Klinkt het stom als ik niet weet hoe dat moet?
  is het normaal dat explorer.exe 26.000 kb geheugen vraagt?
  en wat is normaal voor het wisselbestand om te draaien?
 • [quote:32c485074c="Tally76"]Klinkt het stom als ik niet weet hoe dat moet?[/quote:32c485074c]Nee hoor :wink:. Kun je 'm wel mailen? Zie voor uitleg uploaden naar FTP: http://www.yourhosting.nl/dynamic-frameset.html?html/faq/ftp.html
  [quote:32c485074c="Tally76"]is het normaal dat explorer.exe 26.000 kb geheugen vraagt?[/quote:32c485074c]Ja, dat is vrij normaal.
 • >> Os Windows
 • Schakel het wisselbestand eens uit + herstarten.
  Daarna het wisselbestand opnieuw aanzetten + herstarten.

  Hoe groot staat hij ingesteld?

  Tip : Defragmenteer eerst je de partitie waar het wisselbestand op staat voor je hem weer aan zet, heb je het wisselbestand weer netjes aan-een-gesloten staan 8) .
 • ehmm, klein vraagje…hoe zet ik het wisselbestand uit?
 • Alle instellingen rond het wisselbestand kan je vinden bij Systeembeheer>systeem>geavanceerd: prestaties>instellingen>geavanceerd: virtueel geheugen>wijzigen en ziehier de mogelijkheid om windows het wisselbestand te laten beheren, zelf de groottes instellen of geen wisselbestand. Hoop dat je hiermee geholpen bent.
 • Totale wisselbestandgrootte voor alle stations: 668 MB

  Ik heb het vinkje nu staan bij: Door het systeem beheerde grootte

  Als ik nu een rondje aanvink voor: Geen wisselbestand krijg ik een schermpje in beeld met een waarschuwing waarin staat:

  Als het wisselbestand op volume C: een begingrootte van minder dan 383 MB heeft, kan het systeem mogelijk geen bestand voor foutopsporingsgegevens maken wanneer een STOP_fout optreedt. Wilt u toch doorgaan?

  Kan dit kwaad? moet ik dit gewoon proberen?
 • Kan geen kwaad, je kan het altijd weer aanzetten.
  Omdat ik regelmatig een image (backup) maak van de C: partitie zet ik het wisselbestand op de 2e partitie (wordt je image minder groot), met een vaste waarde ca. 2 x het interne geheugen.
 • Schakel het wisselbestand eens uit + herstarten.
  Daarna het wisselbestand opnieuw aanzetten + herstarten.

  Hoe groot staat hij ingesteld?

  Tip : Defragmenteer eerst je de partitie waar het wisselbestand op staat voor je hem weer aan zet, heb je het wisselbestand weer netjes aan-een-gesloten staan .


  Dit heb ik dus gedaan maar er is geen verbetering. Ik kon ook geen defragmentatie uitvoeren nadat ik het wisselbestand had uitgezet omdat ik te weinig virtueel geheugen had gaf ie aan.
  Ik heb het toen weer overgezet op: Door het systeem beheerde grootte.
  En als nog gedeframenteerd. en opnieuw opgestart.
  Het geheugen draait nog steeds boven de 700 mb.
  En nu? :cry: [/img]
 • weet iemand nog een oplossing?
 • Download en start: http://home.hccnet.nl/orion.boot/psinfo.exe (WinRAR self-extracting archive, start psinfo.bat in de RAR, welke pslist op twee manieren aanspreekt, de outputs combineert en in een notepad opent)

  (met veel dank aan PsList 1.26 - Process Information Lister van Mark Russinovich van Sysinternals, die ik voor dit batchding ff heb gebruikt :P)

  anyway, start, dan komt er een kladblokvenster met procesinformatie. Selecteer alles in dat venster en plak dat in je volgende bericht.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.