Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Al 3 maanden bezig om SP2 te installeren

didorno
9 antwoorden
 • 3 maanden geleden probeerde ik via de Windows Update SP2 te installeren. Ik had reeds SP1. Gevolg: mijn pc crashte, system onleesbaar, dus opnieuw XP ionstalleren.

  Sindsdien kan ik zowel SP1 als SP2 niet meer installeren via updater. Je kunt ook SP2 downloaden, op schijf zetten en dan rechtstreeks op je pc installeren. In beginsel lijkt het te lukken, maar op een gegeven moment kan een willekeurig bestand (meestal een dll voor system32 directory) niet kopiëren. Handmatig installeren van het betreffende bestand via Dos-opdracht Expand lukt ook niet. Sommige bestanden geven dezelfde fout, maar als je even wacht dan worden ze wel weer gekopieerd. Maar sommige blijven hardnekkig weigeren, wat je ook doet. Zet je de gedownloade versie op CD-rom, dan houd je hetzelfde probleem. Na verloop van tijd zegt de installatie dat ie een controle niet kan doen en alles wordt gestopt.

  Het geke is als je via CD-rom XP opnieuw installeerd, dan komt het weleens voor een aantal dll's niet direct gekopieerd kunnen worden. Ik heb geleerd om te wachten en daarna lukt het meestal wel.

  Ik heb het idee dat er iets mis is met mijn harde schijf. Defragmentatie heeft echter niets uitgewezen. Ik heb een 30 Gb harde schijf, AMD Athlon processor, 1 Hhz, wel een oud beestje, maar alle Sp's moeten toch wel kunnen worden geïnstalleerd?? Mijn harde schijf is wel gepartitioneerd. Ik heb twee OS', namelijk Windows 2000 SP4 en Windows XP Pro (nu versie ) met alle beveiligingsupdates)

  Ik heb reeds voor SP2 4 pogingen ondernomen via windows update, via CD-rom, via harde schijf, er voor gezorgt dat er geen spam op mijn harde schijf staat, virussen idem dite. al met al noppes. :( :cry:
 • heb je het ook al in veilige modus geprobeerd?
 • Test de schijf eens: http://www.duxcw.com/faq/hd/diag.htm
  Test het geheugen met memtest. http://www.memtest.org/
 • scullyfox, behoorlijk frustrerend lijkt mij.
  Ik zie dat je HDD gepartitioneerd is, heb je wel rekening gehouden
  met de "bruto" ruimte die nodig is tijdens de installatie van SP2 ?
  microsoft meldt ergens hoeveel dat is (ik meen 2 GB).
  Succes !
 • Of een slipstream-CD bakken (hoe dat moet heeft in CT gestaan) en op een schone (geformatteerde) partitie een verse installatie doen.

  Jim
 • [quote:74865c527b="taco78"]heb je het ook al in veilige modus geprobeerd?[/quote:74865c527b]

  Heb ik al geprobeerd!!
 • [quote:7e2d63853f="didorno"]scullyfox, behoorlijk frustrerend lijkt mij.
  Ik zie dat je HDD gepartitioneerd is, heb je wel rekening gehouden
  met de "bruto" ruimte die nodig is tijdens de installatie van SP2 ?
  microsoft meldt ergens hoeveel dat is (ik meen 2 GB).
  Succes ![/quote:7e2d63853f]

  Vrij direct na installatie probeer ik SP2 te in installeren
 • [quote:a3097d8fa8="Jim van Zweeden"]Of een slipstream-CD bakken (hoe dat moet heeft in CT gestaan) en op een schone (geformatteerde) partitie een verse installatie doen.

  Jim[/quote:a3097d8fa8]

  mijn partitie waarop Xp heeft gestaan, is al een aantal keer geformateerd. Ik zoek nog wel uit hoe ik een slipstream-cd moet bakken bedankt!
 • [quote:d2cd7a27de]Ik zoek nog wel uit hoe ik een slipstream-cd moet bakken[/quote:d2cd7a27de]

  AutoStreamer:
  http://home.hccnet.nl/marcel.efdee/2000_xp_updater!.htm

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.