Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Driveletter C:

JBS
6 antwoorden
  • Ik heb in mijn pc 3 harde schijven van 80GB, 2 SATA in een raid-0 opstelling en 1 IDE die dient als back-up. Nou wil ik de pc formateren maar de raid-0 set moet daarna weer worden geïnstalleert als de C schijf en dus niet als D op de raid-0 set komt windows. Kun je dit ergens instellen? Bij het installatie menu van xp kan ik wel instellen op welke schijf windows moet komen, maar niet de drive letters?!

    De reden waarom ik per se de raid0 set als C wil is omdat alle spellen en programma's zich standaard op C willen installeren, dit is dus Lastig als C, D is :P
  • Verwijder in het installatiemenu van Windows XP drive D en maak van die ongepartitioneerde ruimte een nieuwe partitie. Die zal dan automatisch C worden als die nog niet bestaat.
  • Even checken of ik het goed begrijp… de raid set moet worden geformatteerd dan… verwijder ik de raid set uit de bios, pleur de windows cdrom erin, die ziet geen besturingssysteem en zal automatisch beginnen met de voorbereiding voor het installeren. Dan kan ik kiezen waarop ik windows wil installen. Dan zullen er 2 optie's staan namelijk de raid set en de back up hard schijf (de raid set staat dan zowiezo al aangegeven als ongepartitioneerde ruimte) als ik dan de ongepartitioneerde ruimte kies dan komt het allemaal goed? (Ik moet de info van de back up schijf daarna natuurlijk wel weer gewoon kunnen bekijken als windows is geïnstalleerd)
  • Ik weet niet zeker of ik je goed begreep. Je moet in ieder geval niks uit de BIOS verwijderen. Als je de setup van Windows XP start dan kun je op een gegeven moment de partitie kiezen waarop je Windows wilt installaleren. Als daar geen C bij staat maar alleen > D dan verwijder je de partitie waarop je Windows wilt installeren. Van de ongepartitioneerde ruimte maak je een nieuwe partitie, deze krijgt dan automatisch driveletter C mee. Ik weet niet zeker of dit ook werkt icm RAID. Je zou het kunnen proberen, garanties geef ik niet ;)
  • Ok thnx voor je hulp… ik wacht nog even of iemand anders misschien nog een tip heeft en anders waag ik het erop.

    Maar als ik in het installatie menu een partitie verwijder.. dan is toch niet de info weg die op de backup harde schijf staat? Dus als ik windows installeer installeert die automatisch de back up schijf en die info (muziek films enz) kan ik weer gewoon gebruiken zodra die klaar is met installeren?
  • Tis gelukt! :D

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.