Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Backup W. XP

jweijde
7 antwoorden
 • Ik heb een backup van de map Windows [XP] gemaakt, met het backupprogr. van Windows zelf. Wanneer Windows ernstig vervuild is, kan ik dan deze backup terug zetten of is dit alleen maar bedoeld om indien er een bestandje weg is dit dan weer aan te vullen. M.a.w. wordt Windows dan met deze backup overschreven, of wordt Windows verwijderd en deze backup er voor in de plaats gezet.
 • het lijkt me niet dat windows zichzelf toestaat zichzelf te laten overschrijven door een backup
 • Jan, wat jij zoekt is een imageprogramma als Norton Ghost. Een imageprogramma maakt een exacte copie van het aangegeven station, bijvoorbeeld C: waarop windows is geinstalleerd.

  Het backupprogramma van Windows maakt volgens mij een backup van bepaalde instellingen in IE, windows en van bepaalde documenten. Windows kan overigens ook door "systeemherstel" worden "gerepareerd". Helaas werkt dit laatste niet altijd even goed.
 • Norton Ghost werkt goed, enig nadeel is dat als je meestal veel schijfdruimte er voor nodig hebt, want hij pakt de hele partitie (deze wordt wel wat gecomprimeerd).
  Systeemherstel is puur registerinstellingen (toch?)
  Op je vraag over het backup prog: geen idee, misschien weet google het?
 • @Alexander Online
  [quote:8c44788dd4]Norton Ghost werkt goed, enig nadeel is dat als je meestal veel schijfdruimte er voor nodig hebt, want hij pakt de hele partitie (deze wordt wel wat gecomprimeerd). [/quote:8c44788dd4]
  Een standaard installatie van XP-Pro is zo'n 1,5Gb groot.
  Een image van deze installatie,die op een partitie van 5GB staat,is in mijn geval 1,0666742 GB!
  Duidelijk niet de hele partitie.
 • [quote:00d0e1c6ac="wanderer"]@Alexander Online
  [quote:00d0e1c6ac]Norton Ghost werkt goed, enig nadeel is dat als je meestal veel schijfdruimte er voor nodig hebt, want hij pakt de hele partitie (deze wordt wel wat gecomprimeerd). [/quote:00d0e1c6ac]
  Een standaard installatie van XP-Pro is zo'n 1,5Gb groot.
  Een image van deze installatie,die op een partitie van 5GB staat,is in mijn geval 1,0666742 GB!
  Duidelijk niet de hele partitie.[/quote:00d0e1c6ac]
  Dat de image kleiner is dan de partitie is logisch, want ghost comprimeert m. Hij pakt dus wel de hele partitie, maar het uiteindelijke imagebestand is kleiner dan de grootte van de partitie vanwege de compressie.
 • Ik weet dat ghost comprimeert, maar je hebt verder ook Docs en Settings en de meeste mensen installen hun software ook op Program Files

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.