Vraag & Antwoord

OS Windows

Windows XP zonder extra progs installeren

Anoniem
Tom Zwartjes
8 antwoorden
 • Ik neem aan dat je bij je nieuwe pc een boekje met je Windows XP Home Product Key hebt gekregen (zo niet, achterhaal deze m.b.v. ViewKeyXP http://www.michaelstevenstech.com/ViewKeyXP.zip)
  Nu kun je een Windows XP Home - cd van een kennis ofzo lenen, maar je eigen Product Key gebruiken. Natuurlijk even alle partities verwijderen en nieuwe aanmaken tijdens de setup!
  Dit is allemaal legaal, zolang je maar je eigen Key gebruikt.
 • Ik 2 weken geleden een Acer gekocht, maar ik irriteer me nu al in erge mate aan de extra programma's die Acer bij de installatie extra heeft geïnstalleerd. Daarnaast is er een stuk van mijn harde schijf opgebruikt, waarschijnlijk aan backup bestanden etc. En tenslotte heeft Acer 2 partities gemaakt, waarvan ik die grootte van die partities niet zo leuk vind.

  Ik wil dus eigenlijk Windows XP Home opnieuw installeren en dan voorkomen dat dit soort grappen opnieuw gebeuren. het gebruik van de recovery cd en dan opnieuw installeren werkte niet. Is er een andere manier om een schone installatie te doen zonder allerei troep??

  Bedankt voor de hulp,

  Tom
 • Als je windowsXP niet op een losse cd erbij hebt gekregen zit daar weinig kans in behalve dan een losse windows versie kopen, maar ja daar zit je natuurlijk niet op te wachten met een nieuwe Pc.

  Een mogelijkheid is misschien om alle extra sw netjes te de-installeren via controlpanel - add/remove software.

  Jan Willem
 • je had het er over dat er een groot deel schijruimte werd ingenomen, mogelijk door backups en dergelijke. Met schijfopruiming kan je oude herstelpunten behalve de laatst gemaakte verwijderen.
 • Die gebruikte hoeveelheid hdd ruimte hoort denk ik bij de recovery.
 • Ik denk inderdaad ook dat die gebruikt hdd ruimte voor de recovery is. Maar ook op mijn desktop pc gebruik ik XP Home, al 2.5 jaar, en daar heb ik nog nooit de recovery cd hoeven gebruiken, wat dus betekent dat ik er helemaal niets voor voel om die recoveryruimte te gebruiken op mijn harde schijf (mijn recovery cd van mijn desktop werkte niet op mijn laptop). Er is dus geen manier om deze recoveryruimte weg te halen (oftewel, de complete harde schijf leeg halen en dan zelf XP Home installeren).

  Bedankt voor de hulp,

  Tom
 • Uhm..heb je mijn post niet gelezen? Met een XP-cd en jouw serial de schijf formatteren en dan opnieuw installeren.
  (irritant dat soms/vaak gewoon over je posts heen wordt gelezen of dat ze worden genegeerd, dat zie ik zo vaak..never mind)
 • Dat je recovery cd van je desktop niet werkte op je laptop dat lijkt me ook meer dan logisch, aangezien die recovery cd speciaal voor je desktop gemaakt is.
  Houdt er verder rekening meer dat op je recovery cd ook al je drivers staan voor je laptop.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.