Vraag & Antwoord

OS Windows

Drie gigabyte op D-schijf verdwenen

4 antwoorden
  • Gisteren kwam ik erachter dat er drie gigabyte op m'n harde schijf zijn verdwenen. Dat wil zeggen, alle bestanden op D: (inclusief verborgen- en systeembestanden) zijn 32,1 GB. De D:-partitie is 50,1 GB. 50.1 - 32.1 = 18.0, maar Windows XP laat zien "Beschikbaar: 14,9 GB". Ik heb het volgende geprobeerd: Prullenbak en Norton Protected Files leeggemaakt Schijfopruiming Systeemherstelbestanden verwijderd Defragmentatie Schijfcontrole Het wisselbestand van XP staat op C: (is het dus ook niet). Heeft iemand een idee wat het wél kan zijn (of hoe ik het op kan lossen)?
  • je moet wel naar 'grootte op schijf' kijken, en niet naar de 'grootte'. Dat kan (vooral bij veel kleine bestanden) ook behoorlijk schelen.
  • Dat scheelt helaas maar een paar MB...
  • [quote:273763d011="Eclips"] Defragmentatie[/quote:273763d011] Nooit doen! Met recovery programma's kan je terughalen wat je kwijt bent. Verder heb je breedband internet? Kijk dan eens of je geen data verkeer hebt dat er niet hoort te zijn. Ondanks een firewall, viruscanner en Windows update's had ik een gast in mijn computer die zijn spam-mail via mij verstuurde. Het viel me op omdat ik eerst vaak de melding kreeg dat mijn HD vol was en daarna had ik plotseling 30 Gig over?!?!?!?! Bleek mijn fotomappen en Filmsgedeleted te zijn. Meneer had ruimte nodig. Ik ben nog niet klaar om al mijn gerecoverde files uit tezoeken. Werd daar ook nog in tegengewerkt door de formaterings methode van windows, maar dat is een ander verhaal. zie http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=136235&highlight= Heb nu Linux en wacht met angst en beven af. Jack Marotick

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.