Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Activering Windows XP Home

None
7 antwoorden
 • Vraagje,

  Ik heb Windows XP geinstalleerd en via internet geactiveerd.
  (zoals gezegd secondenwerk)

  Maar ik vernomen dat je dit ook via de telefoon kan doen.
  Je krijgt dan een zogenaamde actveringssleutel die je moet doorgeven of zo.

  Als je via internet nu hebt geactiveerd is dan nog ergens die sleutel terug te vinden op de pc?

  Louter uit nieuwsgierigheid deze vraag.
 • die sleutel krijg je eenmalig je zal hem dus echt moeten onthouden, anders heb je een probleem. Je kan wel bij microsoft aangeven dat je je sleutel kwijt bent, maar dan gaan ze wel alles uitzoeken bij je (heb ik zelf meegemaakt)
 • Hiermee kan je de sleutel zien.
 • Sorry hoor maar wat handbalroels zegt is grote onzin. Je kunt dat ding op dezelfde hardware tig maal activeren via internet. En ook telefonisch. Je bent per slot rechtmatig gebruiker van de licentie. Zoek op het forum maar eens naar Activering, er zijn al talloze discussies over geweest. Wat zou Microsoft bovendien willen uitzoeken? Sturen ze de politie op je stoep voor een licentie van 140 Euro? Afgezien nog dat ze geen politie kunnen sturen…. Ik ben geen voorstander van Prod Activering omdat het de in mijn ogen vaak te rigide licenties te rigide afdwingt, maar we moeten ook geen sprookjes erover laten bestaan.

  Wat je wel kunt doen is wpa.dbl en nog zo een bestand, archiveren. Zet je die de volgende keer na een schone installatie terug op de bedoelde plaats, dan is de machine meteen weer geactiveerd. Zoek maar eens op wpa.dbl (zo uit het hoofd) en je vindt wel een uitleg.

  groetjes Edmond
 • Met die Viewkey zie je de PID, de installatiesleutel, en NIET de activeringssleutel. Die laatste is iets van 48 digits lang ofzo. Doe maar eens een telefonische activering, mag je ze allemaal eerst intoetsen via de telefoon en dan krijg je een nieuwe reeks terug van de stemcomputer. Mag je die nog eens allemaal intoetsen op je pc.

  Omdat HendrikJ zegt zelf Windows geinstalleerd te hebben ga ik er van uit dat hij de installatiesleutel gewoon zelf heeft, doordat hij via internet geactiveerd heeft heeft hij de activerinssleutel (dus die 48 digits) niet gezien. En hij mag zich er gelukkig om prijzen ;)

  groetjes Edmond
 • Bij Breekpunt staat er het e.e.a. over vermeld.
  http://www.breekpunt.nl/nieuwsbericht.asp?id=7082
 • Ja dat heb ik ook vernomen dat dit via de telefoon een nogal gedoe is met nummerreeksen.

  Nieuwsschierig echter was ik of dit nr. nog ergens op de pc is terug te vinden.

  Maar ik begrijp dat dit niet het geval is.
  De installatie key die heb ik uiteraard hier goed weggestopt…

  Evengoed bedankt voor alle antwoorden en suggesties.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.