Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

geen programma aan het opgegeven bestand gekoppeld

Anoniem
None
8 antwoorden
 • Ik wil via het bureaublad toegang krijgen tot een forum. Ik type de link in de internet explorer en dan werkt alles zoals het hoort. Als ik op het bureaublad een pictogram aanmaak met de link http://————- naar bv een forum, dan krijg ik onder WindowsXP de boodschap:

  "Er is voor deze bewerking geen programma aan het opgegeven bestand gekoppeld. Maak een koppeling via het onderdeel Mapopties van het Configuratiescherm. [OK]".

  Als ik naar het configuratiescherm ga, kies voor Thema's enz. en daarna mapopties, dan kan ik een bestandstype opgeven.
  Alle bestandstypen werken lokaal op de pc, echter zodra ik een http:// verwijzing heb, komt deze fout.

  Hoe kan dit probleem opgelost worden ?
  Tips welkom.
 • Kopieer de link. Druk daarna op het bureaublad op je rechtermuisknop en kies voor het menu "Nieuw" en dan "Snelkoppeling". Druk dan in het witte vlak (onder "Geef de locatie van het item op:") weer op de rechtermuisknop en kies "Plakken". Druk dan op "Volgende" en je kunt de snelkoppeling een naam geven. Druk tenslotte op "Voltooien". Nu moet de snelkoppeling werken. :wink:
 • Dit is precies wat ik doe en dan komt de foutboodschap die ik heb aangegeven in mijn oorspronkelijke bericht. Het aanpassen van de bestandsext. in de Map opties van het configuratie menu lost het probleem niet op. Software die gebruikt wordt: WindowsXP, ZoneAlarm PRO, eTrust antivirus.

  Tips, suggesties, commentaar welkom.
 • Bij bestandsextensies HTM, HTML en URL staat het logo van Internet Explorer voor? Zo niet dan kun je via de knop wijzigen Internet Explorer aan deze bestand(en) toewijzen.
 • Dat staat er allemaal keurig bij ! Daarom ben is zo verbaasd dat het niet werkt. Op mijn andere PC's is het geen probleem.
  Bedankt voor je reactie.
 • Heeft er nog iemand een tip over dit probleem en hoe het zou kunnen worden opgelost?
  Bedankt voor de reactie.
 • Ik heb bij de internet explorer de standaard instellingen hersteld, dit loste het probleem niet op. Op de PC is eTrust Antivirus geinstalleerd. Deactiveren van de antivirus software had tot gevolg dat alle verwijzingen vanaf het buroblad naar externe websites werkten zoals het hoort.

  Echter:
  Na het verwijderen van eTrust Antivirus via het configuratiescherm, blijven de verwijzingen ook werken (GOED).
  Indien de PC herstart wordt, nadat eTrust Antivirus is verwijderd, komt het welkom scherm van windows XP in beeld, ook het eTrust logo en voor de rest gebeurt er niets. De PC kan alleen door UITZETTEN uitgeschakeld worden. Bij aanzetten tijdens opstarten kan via het toetsenbord gekozen worden voor CD-ROM, kaartlezer of Harde schijf als opstart station.
  Kies je voor harde schijf, dan loopt systeem niet door.
  Zodra je een toets of de muis aanraakt, loopt het systeem, niets werkt.
  Is dit een bekend probleem en hoe los je dit op ? :oops:
 • Is er ook een cd-rom te bakken met daarop DOS of de boot diskettes ?
  Heeft iemand dat eerder gedaan? Ik heb de boot diskettes gedownload bij MS, als die nu op een cd-rom zouden staan die te booten is, dan zou ik bij de NTFS partitie kunnen komen…..

  Ik wil antivirus eTrust verwijderen, althans de restanten daarvan.
  Hoop dat dan het probleem is opgelost en dat de pc dan beperkt of gewoon bruikbaar is. Het probleem is dan simpeler op te lossen door een controle punt terug te kiezen.

  Het mooiste zou zijn via een cd-rom (zelf branden) een opstartbaar systeem te maken, waarbij ik dan een systeem herstel punt eerder terug kan activeren.

  Tips welkom.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.