Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

schijfcontrolle uitschakelen (XP)

None
3 antwoorden
 • Hallo

  Mijn neef heeft Windows XP, en sinds enkele dagen wordt er een schijfcontrolle uitgevoerdt, alvorens wordt doorgetrapt naar het bureablad.

  Dit probleem deedt zich nog nooit eerder voor.

  Hoe lost men dit op?

  Evert
 • Hallo,

  Dit probleem kun je oplossen door naar Start => uitvoeren => CMD te gaan en daar chkdsk /f c: te typen gevolgd door enter.

  compu4ever
 • uitvoeren: C:\>chkntfs /?
  Toont of wijzigt de schijfcontrole bij het booten
  keuzes:
  CHKNTFS volume […]
  CHKNTFS /D
  CHKNTFS /T[:time]
  CHKNTFS /X volume […]
  CHKNTFS /C volume […]
  waarbij wil zeggen:
  volume Specifies the drive letter (followed by a colon), mount point, or volume name.
  /D Restores the machine to the default behavior; all drives are checked at boot time and chkdsk is run on those that are dirty.
  /T:time Changes the AUTOCHK initiation count down time to the specified amount of time in seconds. If time is not specified, displays the current setting.
  /X Excludes a drive from the default boot-time check. Excluded drives are not accumulated between command invocations.
  /C Schedules a drive to be checked at boot time; chkdsk will run if the drive is dirty

  If no switches are specified, CHKNTFS will display if the specified drive is dirty or scheduled to be checked on next reboot. (Dank aan DR)

  Verder:
  "chkdsk [driveletter] /v" waarbij de driveletter dus van je schijf is.
  Met die /v krijg je namelijk gedetailleerde foutmeldingen te zien, als die er zijn (v van "verbose" dus). Als er nog fouten op de schijf staan is het niet zo gek dat ie weer chkdsk wil doen en dan is het weghalen van chkdsk met het chkntfs commando gewoon symptoombestrijden (= niet goed).

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.