Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Zoeken naar diskettes bij boot

Chico
11 antwoorden
 • Ik heb Win XP Pro met SP2, en irriteer me aan de opstartprocedure. Na aankomst op de desktop wordt tot 2 keer toe gekeken of zich een diskette in de A: drive bevindt. Vervolgens worden alle icons en achtergrondservices geladen.
  Ik gebruikt amper nog diskettes, en als het al het geval is kijk ik zelf wel wat er op staat. :wink:

  Hoe is dit uit te schakelen? Andere potentiële veroorzaker kan Norton SW 2005 zijn? Verder starten alleen Messenger, mijn netwerkverbinding, ad-watch en keyboard/muissoftware bij de boot op. En natuurlijk alle windows-services. :roll:
  EDIT: En antivirus natuurlijk…

  Wie heeft er een idee?
 • ik dacht rechter muis klik op de A drive en dan uitzetten.
 • Recente documenten wissen.
  In de registry verwijzijngen naar [b:2ec4d03eb5]A:[/b:2ec4d03eb5] verwijderen (voorzichtig, een ongeluk zit in een klein hoekje).
 • Zal het morgenavond eens proberen…
  Maar er zit niet ergens een optie in Windows die zegt: mount diskdrive at boot? (o.i.d.)?
 • In je BIOS uitzetten dat hij als eerste moet kijken naar je A drive bij het opstarten. Opstart sequence geloof ik heet dat.
 • [quote:a55185ae6c="tomvdlee"]In je BIOS uitzetten dat hij als eerste moet kijken naar je A drive bij het opstarten. Opstart sequence geloof ik heet dat.[/quote:a55185ae6c]
  Nee, het betreft niet de bootsequence (deze staat op C: only), maar het moment dat de windows-desktop geladen wordt. Dus na dat zwarte scherm met die blauwe of groene blokjes, en het windows xp logo…
 • Is je virusscanner die het diskette station controleert, bij McAfee kun je dit uitschakelen, weet het niet voor andere virusscanners.
 • [quote:971d91fbec="Eddy X"]Is je virusscanner die het diskette station controleert, bij McAfee kun je dit uitschakelen, weet het niet voor andere virusscanners.[/quote:971d91fbec]

  geld ook voor Norton, kan je uitzetten
 • Zal het eens uitproberen, ook of dit allebei de 'mounts' zijn, of slechts 1 van de 2.
 • Norton nagekeken, die checkt A: niet (meer) bij het opstarten. Recente documenten gewist, en het register nagekeken voor verwijzingen naar A:. Dit was er slechts één, en het betrof (voor zover ik kon zien) een sleutel waarin alle mogelijke driveletters waren opgenomen. Leek me een nodige sleutel om toegang te kunnen krijgen tot A: Nog altijd wordt de A:-drive 2 maal aangesproken.

  Ik wil ook niet de A:-drive permanent uitschakelen, maar alleen het mounten bij het laden van de desktop (boot). Hij doet dit 2 maal, en duurt iets van 4 resp. 8 seconden. Op het moment dat de drive ratelt, lijkt er verder geen enkele activiteit te zijn, dus het vertraagt het opstarten met +/- 12sec.

  Nog meer opties waar ik het zou kunnen vinden?
 • hmm lijkt erop dat een programma wil starten tijdens de opstartprocedure

  mischien ff een hijackthislog make en kijke wat er allemaal gebeurt…

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.