Vraag & Antwoord

OS Windows

opstart duurt 5 minuten

4 antwoorden
  • Het opstarten van mijn SONY Vaio Notebook duurt inmiddels 5 minuten. Norton Antivirus 2004 is geïnstalleerd en als die niet mee opstart, gaat het wel wat sneller, maar niet naar tevredenheid (3.5 min) De harde schijf blijft maar actief, terwijl bij "msconfig" alleen Norton mee moet opstarten. Wat kan de oorzaak zijn? Is er een simpel programma dat mij kan helpen om e.e.a. te onderzoeken?
  • scan je pc eens op spyware. die troep kan je pc behoorlijk vertragen. :wink:
  • Wat voor een besturingssysteem heb je (XP neem ik aan)? Wat voor een processor zit er in en hoeveel intern geheugen heb je? Mischien dat het helpt je computer op te schonen dmv cleanmgr.exe of te defragmenteren of je register schoon te maken met ccleaner.
  • Ik gebruik hier het tooltje Bootvis.exe. Dit tooltje gaat na wat er allemaal onnodig is bij het opstarten van je computer. In het menu Trace kiest je voor de optie Next Boot + Drivers Delay. Na opnieuw opgestart te zijn kies je in het menu Trace voor de optie Optimize System. [URL]http://www.majorgeeks.com/download.php?det=664[/URL] Ik heb er wel een snelheidswinst mee geboekt.. Peiky

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.