Vraag & Antwoord

OS Windows

Wachtwoord gebruikersaccount

Anoniem
dlcvb
4 antwoorden
 • Ik heb hier een pc staan die in een loop zit en niet meer op wil starten. Er is nog meer mee aan de hand dus uiteindelijk gaat ie leeg en komt er een schone install op. Op de c-schijf staan echter nog belangrijke zaken die gesaved moeten worden. Harde schijf eruit, in mijn eigen computer, naar docs and sets, gebruikersmap, helaas……….beveiligd! In deze map staat echter alle informatie die gesaved moet worden en ik heb het wachtwoord.
  Vraag: "Hoe kom ik in deze map?"
 • XP toegang geweigerd 1

  "Ik krijg de kreet "toegang geweigerd" , ja ik ben administrator. Waarschijnlijk heb ik die mappen ooit eens beveiligd, hoe kom ik er ooit weer in (staat op een NTFS partitie). "

  Voer een "take ownership"-actie uit: http://support.microsoft.com/?kbid=308421

  Is het tabblad Beveiliging weg?
  Zorg dan eerst dat je dit tabblad weer zichtbaar krijgt. Ga in Windows Verkenner naar Extra >Mapopties > Weergave en dan helemaal onderdaan staat (Use Simple File Sharing) Ned??? Haal hier het vinkje weg. Nu is het tabblad beveiliging zichtbaar en kan je de als Administrator de owner ship overnemen. Nu antwoord op de vraag waarom je er nu als beheerder er niet meer bij kan. Dit komt omdat de rechten niet plaats vinden op de naam maar op een SID (security ID) nummer. Omdat je nu een nieuwe XP installatie hebt gedaan is je SID absoluut anders en dus heb je geen toegang.
  (Behalve als je WinXP Home Edition gebruikt. Dan kun je namelijk alleen maar bij tabblad Beveiliging door op te starten in Veilige Modus en in te loggen met een beheers-account)

  Binary:
  ‘Ik maak altijd liever gebruik van de engels-talige link: http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=KB;EN-US;q308421 Niet zozeer omdat de oplossing anders is, maar daar staat tenminste bij dat je in Home Edition in veilige modus moet opstarten om dit te kunnen doen, en bij Professional moet je eerst "Eenvoudig delen van bestanden" uitvinken in Mapopties. Anders zijn de genoemde tabbladen gewoon niet beschikbaar.’

  XP toegang geweigerd 2 : Knoppix-cd (van Got)

  "Ik heb sinds vandaag een nieuwe comp, geheel nieuw, dus ook de HD. Ik wilde echter niet al mijn bestanden kwijt, dus heb ik mijn oude HD overgezet. Alles goed en aardig, tot ik in 'Mijn documenten' wilde. Oorspronkelijk had ik zo'n windows-user-accountje (wachtwoord etc heb ik nog steeds), maar omdat ik nu vanaf een andere harde schijf opstart, krijg ik niet meer het loginscherm bij opstarten waardoor ik me zou kunnen aanmelden om bij die bestanden te komen."

  Windows kan nogal moeilijk doen met toegangsrechten van een ntfs schijf. Probeer eens te booten vanaf een knoppix-cd. Dat moet volgens mij wel lukken.

  Een cd waarmee jij je pc kunt booten met linux zonder dat je het hoeft te installeren. Kun je downloaden, maar op elke computerbeurs zijn ze voor een euro te koop. Je kunt ook even iemand die veel met pc's werkt vragen. die heeft hem wel.

  Verder: http://forum.overclocking.be/showthread.php?t=4588
 • Ik ben er in!!! Mijn dank is groot.
 • Ikke blij voor jou!
  (ps: welk middeltje heeft nu geholpen?)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.