Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Windows XP steeds opnieuw installeren

master_cornelis
7 antwoorden
 • Beste mensen,
  Ik heb een vraagje over het opnieuw installeren van Windows XP Pro.
  Ik heb de installatie cd hiervan en wil hem weer opnieuw installeren.
  Heeft dit verder gevolgen voor de hdd?
  Ik weet dat alle bestanden worden verwijderd maar ik heb een C en een D schijf dus dat is wel goed! :)
  Maar kan hierdoor de hdd "kappot" gaan of kan ie verkeerd gaan functioneren door het steeds opnieuw installeren van deze os?
  En dan nog een vraagje: Ik heb een 40 GB hdd en wil mijn pc dus weer opnieuw installeren.
  Hoeveel ruimte kan ik het beste vrijgeven voor mij C en daarbij ook windows schijf?!
  En heeft er iemand anders nog verdere suggestie's voor het installeren van de programma's op welke schijf?!
  Want als ik bijvoorbeeld Ad-Aware op mijn D schijf zet en ik installeer windows opnieuw dan is het toch zo dat ie Ad-Aware niet kan draaien omdat er ook wat in windows is gezet?!
  Bedankt alvast!
  Groeten
 • het steeds opnieuw installeren van windows xp heeft geen effect op je schijf. (in de zin dat ie er ie in ieder geval niet stuk van gaat.) ook hoeft het niet zo te zijn dat je data van de c schijf verwijdert wordt. dit gebeurt alleen als je hem formateerd.. (wat sowieso aan te raden is, heb je tenminste echt schoine install)
  als ik jou was had ik zo'n 10 gig !ALLEEN! voor windows geresrveert. . hier zet je ook alleen de noodzakelijk programmatuur op (dus ook ad-aware). op de d schijf moet je (als ik jou was) alle andere zooi opzetten.. dus muziek games etc..
  op deze manier hoef je niet alsmaar te backuppen.
  helemaal idiaal is natuurlijk als je een image van de c schijf maakt met behulp van bijv. drive image pro/norton ghost. deze 'image' (een EXACTE kopie van je c schijf) zet je dan op de d. dus als je pc weer is sloom wordt hoef je alleen het image terug te zetten (duurt ongeveer 9/12 min..!!)
  succes
 • Oke….das hartstikke mooi allemaal :).
  Bedankt!
 • Dan nog een vraagje: Nu wil ik dus mijn C schijf 10 GB en mijn D schijf 30 GB. Dit wil dus als het goed is zeggen dat ik bijde schijfen moet formatteren. Wat dus wil zeggen dat ook mijn D-schijf met al mijn muziek erop word verwijderd….iemand iedeen?! Of is wat ik net zei allemaal onzin?
 • Xal het ff zo vragen: Hoe kan ik mijn muziek files op de D schijf bewaren bij het installeren van Windows XP?En nee ik kan het niet op een andere schijf zetten want ik formatteer ze dus allebei :).
 • partition magic.. gewoon je schijf in tweeen delen..
  stel je muziek neem 30 gig in beslag -> heb je dus nog 10 over.. kan je je muziek precies laten staan en 10 gig naar de nieuwe partitie verwijzen..
 • [quote:cffdd84754="master_cornelis"]Dan nog een vraagje: Nu wil ik dus mijn C schijf 10 GB en mijn D schijf 30 GB. Dit wil dus als het goed is zeggen dat ik bijde schijfen moet formatteren. Wat dus wil zeggen dat ook mijn D-schijf met al mijn muziek erop word verwijderd….iemand iedeen?! Of is wat ik net zei allemaal onzin?[/quote:cffdd84754]
  Waarom wil je de D schijf formatteren?Om WinXP te installeren is alleen de C schijf nodig.Kijk anders hier even.
  http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=93702

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.