Vraag & Antwoord

OS Windows

Wie o wie heeft het verlossende antwoord?

11 antwoorden
 • Hoi, Ik heb ff een probleempje waar ik zelf niet echt kom :-? Ik heb hier een pc waar eerst win98se ,en toen xp home op heeft gestaan. Partities op de schijven C:\ en D:\ zijn gewoon actief onder fat32,want ik heb die ntsf partities gewoon kunnen verwijderen,en opnieuw aanmaken. Opnieuw geformateerd dus ook al. Maar zodra ik ik dus de setup van win98 draai,duurt het ff voordat ie na de melding : de MODE selecteren codetabel-functie is uitgevoerd verder gaat. Tot zover alles goed,maar zodra ik dus in het volgende menuutje kom,staat er dus : Een ogenblik geduld.Setup word geinitialiseerd.Setup gaat nu een routinecontrole uitvoeren op uw systeem. Druk Enter om door te gaan,druk op ESC om setup af te sluiten. Verder kom ik dus niet,kan lang wachten,en na een tijdje weer ff op Enter drukken leverd alleen een pieptoon op,dan hangt die pc dus gewoon. Ik weet niet hoelang die controle normaal duurt? Deze win98se heeft altijd perfect gedraaid op die pc :D het enigste wat er in die config is veranderd is meer geheugen en een gf4 mx440 ipv een riva 128. Alvast bedankt voor degene die me hier doorheen kan helpen :D
 • Klinkt als defect geheugen.
 • tot gisteravond heeft er gewoon xp op gedraaid zonder problemen hoor das wel heel kort door de bocht maare ik ben alweer 1 stapje verder. :D Nu kom ik tot: Deze versie van setup kan niet worden uitgevoerd. :-? Voer setup uit vanaf setup diskette 1 of de windows cd rom. a:\win98 a:\setup dosstart geeft ie : bad command or filename. in de bios staat cd rom als boot device als eerst diskette als bootdevice geeft hetzelfde :-?
 • En als je de schijf eens leeghaalt met delpart. Daarna met bootflop opstarten, dan fdisk /mbr Daarna nog eens proberen met de win98 cd. http://www.bootdisk.com/ http://www.russelltexas.com/delpart.htm
 • via fdisk ziet het er nu zo uit : partitie status type volumenaam mbytes system gebruik C: 1 A PRI DOS win98se 2014 FAT32 100% Partitie is al actief zegt ie :-? lijkt me toch wel goed?
 • Waarom probeer je het niet gewoon eens zoals ik voorstel? Is twee minuten werk...
 • ok dan :wink: je heb al vaker gelijk gehad met vragen die ik had :D
 • hij doet het hij doet het ! de setup loopt nu eindelijk :D :D :D hij bleef hangen en ineens kwam scandisk voorbij :-? en toen starte die setup wel ineens :) t blijft windows he :D ales er nog rare dingen zijn,meld ik me wel weer :wink:
 • die setup hing vast :-? nou heb ik dus die c schijf leeggehaald met dat delpart,en daarna fdisk/mbr. dat ging gewoon goed. ben nu aan t opstarten met cd rom. kijken hoever we nu komen :-?
 • Ik heb nu met Delpart alles van C:\ verwijdert en een nieuwe partitie op C:\ aangemaakt. (fdisk /mbr werkte ook gewoon) Het probleem dat ik nu blijf houden is: computer opstarten zonder cd rom ondersteuning doet ie wel computer opstarten met cd rom = hang up. Gebruikte versie windows 98se (nederlands) Ik weet het nu echt niet meer Heeft altijd perfect gedraaid voordat ik die xp erop had. En ik moet win98se er weer draaiend op hebben,die xp erop was een grote fout,want die pc draait (de) namelijk als game server en met xp heb ik dan last van de creeping ping bug. Dat zit dus in de netwerk instellingen van xp,daarom moet win98 er weer op Dus hoe nou verder ? zo dan :wink: sorry
 • Kun je met fdisk ook een partitie aanmaken? Dan formatteren, de win98 dir naar de harddisk kopiëren, en vandaaruit installeren.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.