Vraag & Antwoord

OS Windows

Ghost bestand terugzetten op nieuw gepartitioneerde schiif

5 antwoorden
  • Ik wil mijn harddisk opnieuw partitioneren en wil daarvoor van de C: partitie (WindowsXP home) met ghost een backup maken om dieze daarna weer terug te zetten op de opnieuw gepartitoneerde harddisk. Is dit zodanig mogelijk dat hierna WindowsXP Home gewoon weer opstart.
  • Als de ghost backup een bootable partitie bevat, zou die inderdaad gewoon moeten werken. Overigens is partitioneren overbodig, want met met het terugzetten van een ghost backup, maak je de gebackupte partitie gewoon opnieuw aan.
  • Het is zelfs zo dat als er op een hd meerdere partities zijn en je hebt van die partities telkens 1 image, dan kun je meerdere partities terugblazen naar die harde schijf en GHost maakt dan meteen de partities weer correct aan. groetjes Ed
  • Als ghost bij het terugzetten weer een partitie maakt van dezelfde grootte dan is dat wel een probleem want de C: partitie is op dit moment 125 Gb en dat wil ik in de nieuwe opzet een stuk kleiner hebben en of dat mogelijk is met ghost weet ik niet. Zou het overigens voor ghost, in verband met de SATA drivers, wat uitmaken als de backup terug wordt gezet naar een maagdelijke SATA harddisk. Excuses voor de dubbelpost, het bericht wilde hier helemaal niet de deur uit maar bleek achteraf tocht geplaatst te zijn.
  • Bij het terugzetten kun je de omvang van de partities aanpassen. Maar niet kleiner maken dan de data die erop staat.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.