Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

*.* in XP?

Anoniem
Ampere Voltage
13 antwoorden
 • Al jaren gebruik ik een batchfile om dagelijks op een simpele manier een backup te maken van enkele belangrijke bestanden.
  Sinds kort is er XP op mijn computer geïnstalleerd. De batch file werkt nu niet meer. Het probleem lijkt in de wildcard te zitten (*.*)
  hier de batchfile:

  copy C:\progra~1
  edsoft\voorra~1\*.* c:\reserve\saver
  copy \\Kantoor1\C V KANTOOR1\Program Files\Starfish\Internet Sidekick\userdata\*.* C:\Backup\Sidekick\userdata
  copy \\Kantoor1\C V KANTOOR1\Program Files\Starfish\Internet Sidekick\data\*.* c:\backup\sidekick\data

  Iemand een oplossing?
 • Het probleem lijkt mij dat je pad spaties bevat. Probeer eens om het pad tussen "" te zetten, dus:
  copy "\\Kantoor1\C V Kantoor\enz\*.*" "ander pad"
 • copy C:\progra~1
  edsoft\voorra~1\*.* c:\reserve\saver\*.*

  copy \\Kantoor1\C V KANTOOR1\Program Files\Starfish\Internet Sidekick\userdata\*.* C:\Backup\Sidekick\userdata\*.*

  copy \\Kantoor1\C V KANTOOR1\Program Files\Starfish\Internet Sidekick\data\*.* c:\backup\sidekick\data\*.*

  Deze zou moeten doen.
  de command van XP heeft volgens mij niet zoveel moeite met spaties
 • In de batchfile worden lange bestandsnamen naast de DOS notatie gebruikt….!! Slikt die batchfile de lange notatie wel?
  Overigens is 't wat mooier om die opdrachten onder voorwaarde uit te voeren: "if exist ……", maar da's puur persoonlijk.

  Groet,
  Ton
 • In de batchfile worden lange bestandsnamen naast de DOS notatie gebruikt….!! Slikt die batchfile de lange notatie wel?
  Overigens is 't wat mooier om die opdrachten onder voorwaarde uit te voeren: "if exist ……", maar da's puur persoonlijk.

  Groet,
  Ton

  (Met excuus vooor de dubbele posting, 't web is soms niet zo vlot meer….)
 • [quote:466eb7cda0="Johnny321"]de command van XP heeft volgens mij niet zoveel moeite met spaties[/quote:466eb7cda0] Hoe weet Windows wat het bron pad is, en wat het doel pad? Door spaties!
  [code:1:466eb7cda0]copy \\Kantoor1\C V KANTOOR1\Program Files\Starfish\Internet Sidekick\data\*.* c:\backup\sidekick\data\*.* [/code:1:466eb7cda0]
  \\Kantoor 1\C wordt nu gezien als bron.
  V wordt gezien als doel. De rest weet ik niet wat ie er mee doet.
 • [quote:ac9ad8616d="Ruudfeen"]Het probleem lijkt mij dat je pad spaties bevat. Probeer eens om het pad tussen "" te zetten, dus:
  copy "\\Kantoor1\C V Kantoor\enz\*.*" "ander pad"[/quote:ac9ad8616d]

  Dit is het enige juiste antwoord. De "DOS" van XP kan niet overweg met spaties, tenzij deze tussen aanhalingstekens staan.
 • Helaas!! , het is het enige foute antwoord.

  Je moet bij de COPY (of XCOPY) opdracht inderdaad zoals boven al gesuggereerd korte bestandsnamen gebruiken (8.1 dus), Windows gebruikt die intern trouwens ook en houdt in een tabel bij welke bestands- of mapnaam bij de lange naam hoort die in de grafische interface wordt weergegeven. De kunst is dus om die korte bestandsnamen te weten te komen. Dat kan simpel!

  Open een opdrachtprompt (Start/Alle programma's/Bureau-accessoires), ga met cd naar de directory waar de batchfile moet beginnen en gebruik de "DIR"- opdracht met de parameter "X". Dat ziet er dus zo uit: dir /x. Nu geeft het systeem een listing met de korte bestands- en mapnamen. En die kun je dan weer gebruiken in de batchfile. Ik zou zelf overigens XCOPY gebruiken.

  Voor de liefhebber: je kunt op die opdrachtprompt een heleboel te weten komen door een opdrachtnaam (bijvoorbeeld "copy" of "xcopy" of "dir" in te tikken gevolgd door "help". Da's heel leerzaam!! En als je alleen "help" intikt dan krijg je een lijst van alle beschikbare commando's te zien.

  Ja, ja, als je DOS nog meegemaakt hebt (honderd jaar geleden of zo) dan is dat een enkele keer nog wel gemakkelijk.

  Jim
 • Aanvulling:

  Helaas, klein foutje in de tekst over dat "help" commando geslopen!! De volgorde omdraaien s.v.p. Dus bijv. "help copy" of "help xcopy" of "help dir".

  Toch last van Alzheimer??

  Jim
 • Lekker makkelijk als je 2 namen hebt die op elkaar lijken. Dan krijg je dus:
  docume~1
  docume~2
  etc

  Ik zou dan toch maar minder lui willen wezen en de hele namen inclusief spaties tussen aanhalingstekens typen. Weet je in ieder geval wat je aan het doen bent.

  Ben ook in DOS opgegroeid, maar geef toch maar Windows. Wel zo makkelijk.
 • Makkelijk of niet, het is bij mijn weten de enige manier die gegarandeerd altijd werkt. En je hoeft zo'n scriptje uiteindelijk ook maar één keer te schrijven toch?

  Jim
 • Tussen aanhalingstekens werkt ook prima en het maakt je bestand vele malen overzichtelijker. Aanhalingstekens gebruiken dus…
 • Nou, persoonlijke voorkeuren zullen er ook wel mee te maken hebben. Maar weet je wat? Ampère Voltage mag zelf kiezen. Even goeie vrienden toch?

  Vriendelijke groet,

  Jim

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.