Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

USB-Stick bootable onder W98\SE,zonder driver geïnstalleerd?

None
6 antwoorden
 • De meeste USB-Sticks,zo niet alle,hebben voor het gebruik onder Win98\SE een driver nodig.Dat is dus voor het gebruik in Windows.

  Is het nu mogelijk,om een usb-stick bootable te maken en onder Win98\SE te laten booten,zonder dat vooraf de benodigde driver op dat systeem is geïnstalleerd?

  De bedoeling is,er uiteindelijk Ultimate Boot CD op te zetten,om er vervolgens ook Win98\SE systemen mee te kunnen benaderen,waar die driver dus nog niet is geïnstalleerd.
 • Ik denk dat het booten weinig met het OS te maken hebt, aangezien je van de usb stick boot, en niet van de harddisk. Puur een kwestie van of de computer booten van usb ondersteunt, en de usb stck bootable te maken is.
 • Een USB-stick is bootable te maken, alleen niet iedere PC ondersteunt het booten van een USB-stick. Allereerst moet de PC al 'Legacy USB support' hebben. Dit wil zeggen dat de USB-poorten ingeschakeld zijn tijdens de POST (pre-operating system test, de fase van opstarten voordat het OS geladen wordt). Verder moet de PC ondersteuning hebben voor het opstarten vanaf een USB-device. Dit hangt vooral van de leeftijd van je moederbord af. Als je deze feature niet in je BIOS hebt, kun je kijken of een BIOS-upgrade deze instelling wel mogelijk maakt.

  Als dit allemaal mogelijk is, moet het ook mogelijk zijn om een Windows-installatie te doen op deze USB-stick. Je hebt hier echter wel een stick nodig met een behoorlijk grote capaciteit, er moet immers een heel OS op gezet worden. Ga maar eens na wat een kale Windows-installatie aan schijfruimte vreet.

  Kortom, in theorie moet het mogelijk zijn, maar of je dit in de praktijk wil is een tweede…
 • "Legacy USB support"wordt ondersteunt.Als 1e boot kan ik "USB FDD" instellen,ik neem aan dat dit voor een USB-stick is?
  [quote:6b5cf90d85]Als dit allemaal mogelijk is, moet het ook mogelijk zijn om een Windows-installatie te doen op deze USB-stick. [/quote:6b5cf90d85]
  Dit is niet de bedoeling,Ultimate Boot CD is een rescue CD,geen OS.

  Ik wil een stick van 512MB gaan gebruiken,Ultimate Boot CD vraagt 172MB.
 • [quote:c0f7578d6e="wanderer"]"Legacy USB support"wordt ondersteunt.Als 1e boot kan ik "USB FDD" instellen,ik neem aan dat dit voor een USB-stick is?[/quote:c0f7578d6e]
  Mwoah.. Betwijfel ik. Denk dat daar zo'n USB-harddisk mee bedoelt wordt.

  [quote:c0f7578d6e="wanderer"]Dit is niet de bedoeling,Ultimate Boot CD is een rescue CD,geen OS.[/quote:c0f7578d6e]
  Heb je nog steeds DOS voor nodig. En oh oh oh waar zal die OS in DOS voor staan?
 • is dit iets voor je:
  http://damnsmalllinux.org/
  mbv bootloader Syslinux voor USB?

  zie ook PC!Linux van deze maand

  http://www.pc-magazin.de/pclinux/index.php

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.