Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

"Onverwijderbare" bestanden

plextor
5 antwoorden
 • Na de installatie van een originele oem-versie van Nero Burning Rom 6.0
  vond ik op allerlei plaatsen verspreid (ook op een andere partitie) Nero-logootjes, vaak met een uit de map "geleende" bestandsnaam en een .DAT-extensie. Als je het logo aanklikt, verschijnt de Nero-"speler".
  In totaal heb ook nu 578 (!) Nero-logo+kopienaam+DAT-bestandjes getraceerd. De bestandsgrootte is steeds anders.
  Natuurlijk ben ik te pakken genomen door een of andere computergriezel.
  Maar, als ik probeer die bestanden te wissen, dan lukt dat mij dat niet.
  "Access denied" of "Toegang geweigerd" "Verwijder de schrijfbescherming" is mijn deel. De bestandsattributen staan netjes op "archive". Met mijn tools kan ik ze niet benaderen en verwijderen.
  Wie kent de oorzaak en de oplossing?
 • Wat je kan proberen is in veilige modus opstarten en ze dan verwijderen of je download het programmatje killbox en kijk of het daar mee gaat http://www.bleepingcomputer.com/files/killbox.php (alleen is dat erg veel werk omdat je alle bestanden 1 voor 1 af moet dan).
  Heb je nog een andere pc in het netwerk staan? Dan kan je proberen vanaf die pc de bestanden weg te halen.
  Ik denk dat het ook wel een goed idee is om een hijack this logje te plaatsen, kijk hiervoor even in het forum gedeelte "Beveiliging & privacy".
 • Het raadsel van de vele Nero .dat-bestanden is opgelost.
  Wellicht ook voor anderen interessant:
  Bij de installatie heeft Nero de bestandsuitgang (file extension) .DAT geclaimd. Ik had die juist ontkoppeld omdat allerlei programma's .DAT-bestanden aanmaken.
  Nero v. 6 heeft zelf .DAT-files aangemaakt en en passant alle .DAT-bestanden op de PC van het eigen logo en startplaatje van de mediaplayer voorzien.
  Door dit terug te wijzigen in het bestandsmenu onder explorer/verkenner was het probleem verholpen.
 • Met andere woorden: die computer griezel was je dus zelf?
 • Ja en nee.
  Als je een bestandsuitgang aan een specifiek programma toewijst, krijg je problemen met andere progs, die deze extensie ook willen gebruiken.
  Daarom is het niet zo'n goed idee om .dat aan een prog te koppelen.
  Door de ontkoppeling heeft een ander programma -Nero 6 in dit geval- deze uitgang in de instellingen van Windows "gehijacked".
  Door .dat ongedefinieerd te maken heb ik dat mogelijk gemaakt (ja, dus), maar de programmamakers van Nero zijn hiermee m.i. iets te ver doorgeschoten (nee, dus).
  Mea culpa en mucho stupido.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.