Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

opstarten met originele cd's werkt niet???

devi23
6 antwoorden
 • Het lukt me niet meer om win xp te installeren met de originele winxp cd.
  Tijdens het opstarten heb ik aangegeven dat ik niet via de harde schijf wil opstarten maar via de opstart cd.
  Hierna heb ik de originele xp-cd ingedaan. De computer kwam met de melding "voor opstarten van cd druk willekeurig toets" en later ging het echt over naar het opstarten via de cd.
  Tot nu toe alles zoals het hoort. Echter nu komt het probleem: net nadat het blauwe installatie scherm van xp tevoorschijn komt doet het helemaal niks meer. hier krijg je onderin normaal de melding voor installeren van "niet-microsoft controller druk f6" maar deze keer dus niet. hij loopt volgens mij ook niet vast maar hij doet gewoon niets meer.

  daarna heb ik nog een aantal andere cd's gebruikt en zelfs een andere cd-speler. weer hetzelfde probleem. Ik heb tot nu toe tig maal win geinstalleerd op dezelfde manier met deze cd'tjes maar toen ging het wel goed.

  weet iemand waar het aan kan liggen??
 • [quote:57b12bbba5="devi23"]weet iemand waar het aan kan liggen??[/quote:57b12bbba5]Mogelijk problemen met het geheugen. Door een defect in het geheugen heb ik ook eens onverklaarbare foutmeldingen gehad gedurende installatie van Windows, van leesfouten tot totale vastlopers.

  Test het geheugen eens met memtest ( www.memtest.org ) Zet die image op floppy/cd en start er van op. Laat hem zo'n 3 uur controleren, er mag geen enkele fout gevonden worden.
 • dat het daar aan kan liggen is onwaarschijnlijk, want voor de rest doet het prima. dus absoluut geen vastlopers of foutmeldingen.

  maar toch ga ik die test doen, ieg bedankt voor je reactie
 • [quote:52b398652b="devi23"]dat het daar aan kan liggen is onwaarschijnlijk, want voor de rest doet het prima. dus absoluut geen vastlopers of foutmeldingen.[/quote:52b398652b]Die had ik toen ook niet, maar tijdens setup wel. Memtest gaf toen echt aan dat het geheugen niet helemaal lekker was.
 • [quote:564e93b7d1="devi23"]net nadat het blauwe installatie scherm van xp tevoorschijn komt doet het helemaal niks meer[/quote:564e93b7d1] Je zou kunnen controleren in hoeverre jouw Windows XP installatie probleem, overeen komt met het Windows XP installatie probleem dat ik had http://forum.computertotaal.nl/phpBB/viewtopic.php?t=126625&highlight= Je zou dus ook zoals ik, de XP setup disks kunnen proberen. Alleen moet je er dan wel voor zorgen dat je de juiste XP setup disks download http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en-us;310994
 • ik heb de memtest gedaan en daar is helaas niks uitgekomen. mijn probleem lijkt grotendeels op de van Jolo. met het verschil dat ik de blauwe scherm nog wel te zien krijg. maar daarna doet het niks meer, ook de lampje van de harde schijf knippert niet. het systeem is gewoon aan het wachten lijkt wel.

  mijn probleem Jolo lijkt wel veel op het probleem die jij bij jou probleem had bijgevoegd. alleen heb ik daar verder geen reacties van gezien, dat vind ik wel jammer.

  wel is het zo dat bij het opstarten mijn pc in een heel andere profiel opstart. dat doet het nou nog steeds trouwens. niet meer met mijn eigen account. voordat dat gebeurde leek het wel of er een virus actief was geworden. daarna is het nog een aantal keer opnieuw opgestart met als gevolg dat ik nu nog steeds na het opstarten moet afmelden om zodoende met mijn eigen naam in te loggen. misschien is tegelijk daarmee ook mijn installatie probleem begonnen, wie weet.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.