Vraag & Antwoord

OS Windows

Partities maken mislukt met Partition Magic 8.0

Anoniem
None
7 antwoorden
 • Dit probleem heb ik ook gehad, zie: http://forum.computertotaal.nl/phpBB/viewtopic.php?t=138447&start=0&postdays=0&postorder=asc&highlight=
  Start op met de WinXP cd, kies R en typ dan in: "fixmbr" gevolgd door enter, ook kun je "fixboot" proberen.
  Bij mij was de MBR (Master Boot Record) blijkbaar beschadigd door het partitioneren, en het was zo verholpen.
 • ik heb dmv partittion magic 8.0 geprobeerd mijn harde schijf (maxtor 80 GB) op te delen in 2 partities. Tijdens het maken van de partities is er een error opgetreden. Kon niets anders meer doen dan coimputer uitzetten, (het maken van de partities gebeurd na opnieuw opstarten in een appart programma voordat windows opstart)
  Bij het opnieuw opstarten van de computer na deze fatale error begon windows op te starten, bij het laden van windows met die balk, haakte hij af en begon hij opnieuw op te starten, dan het scherm van windows of je normaal of veilige modus wil. Niets werkt.
  Het enige wat ik lijk te kunnen doen is alles formateren en windows opnieuw installeren, alleen verlies ik dan ruim 15 gb aan tunes en veel belangrijke documenten, studie etc.
  Is er een programma wat mijn bestanden kan recoveren? een opstartdiskette ofzo?
  Ik kan windows niet installeren zonder te formateren omdat de schijf helemaal vol zou staan. Als dat niet het geval was zou ik wel een normaal recover programma kunnen gebruiken zoals GetDataBack.
  Als ik formateer is alles definitief weg toch?
 • maak een herstelpunt
 • Partition Magic raadt ten zeerste aan Rescue-diskettes te maken.
  Die zou ik gebruiken en de boel ongedaan maken.

  (Ikzelf sla dat ook altijd over, maar dit is dan zeker weten het risico wat je neemt.)


  Of er iets van een ten dele her-geformateerde schijf gerecoverd kan worden, daar heb ik geen idee van.

  Het minste risico zou je denk ik nemen door een andere bootschijf te maken (of lenen van iemand), daarvandaan opstarten en zoveel proberen te redden met programma's die je eventueel worden aangeraden voor in de soep gelopen HD's.

  Succes.
 • He, ja ik had die stap idd overgeslagen met die diskettes, ik heb ze op een andere computer gemaakt, daarmee heb ik alsnog 2 partities gemaakt, niet geformateerd. Kunnen recover programma's nu nog wat terug halen?
 • [quote:69966ae6c8="Fmuskens"]He, ja ik had die stap idd overgeslagen met die diskettes, ik heb ze op een andere computer gemaakt, daarmee heb ik alsnog 2 partities gemaakt, niet geformateerd. Kunnen recover programma's nu nog wat terug halen?[/quote:69966ae6c8] ja dat kan .
  met dit progg EasyRecovery™ Professional © 2002 - 2003 Ontrack Data Recovery, Inc.
 • Als pleister op de wonde: je bent niet de enige die dit probleem is tegengekomen.

  Uit je woorden maak ik op dat de belangijke documenten niet belangrijk zijn voor je, anders had je er wel een backup van gemaakt.
  Vergeet niet dat een HD ook gewoon kapot kan gaan en dan ben je dat ook kwijt.

  Wie zijn billen brandt, moet op de blaren zitten

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.